Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Έκπληξη! Το Spiegel στηρίζει την λύση δημοψηφίσματος!


Tο Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση στηρίζει το δημοψήφισμα και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου
Οπως επισημαίνει :Για τρεις λόγους είναι ορθή η απόφαση του Γ. Παπανδρέου και τους παραθέτει:



- Ο Πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Εκλέχθηκε πριν από την κορύφωση της κρίσης. Η πολιτική που ακολουθεί απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληρά μέτρα περικοπών και λιτότητας.

- Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Μετά από ενάμιση χρόνo δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. Μέσω του δημοψηφίσματος υπάρχει η ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λάβει σαφώς θέση για το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας

- Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής, πολλοί δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους και καταφεύγουν στην απεργία. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους.

«Εάν χάσει ο Παπανδρέου το δημοψήφισμα το πιθανό είναι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Τότε ίσως σχηματιζόταν μια κυβέρνηση συνασπισμού ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. Εδώ και εβδομάδες λέγεται ότι ο Παπανδρέου έχει κουραστεί πολύ στο αξίωμα του. Οι νέες εκλογές θα καθυστερούσαν όμως την εφαρμογή των αποφάσεων. Στο Βερολίνο το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πως αιφνιδιάζεται από την απόφαση του Παπανδρέου. Δήλωσε ότι πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και ότι μέχρι τώρα δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση».
prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου