Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Stern: 41% των Γερμανών θέλουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού STERN, η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι σχετικά με το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη: Το 44% υποστηρίζει....


ότι οι Έλληνες πρέπει να διατηρήσουν το ευρώ. Οι περισσότεροι που έδωσαν αυτή την απάντηση είναι ψηφοφόροι των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών. Το 41%, που αποτελείται κυρίως από ψηφοφόρους των Ελεύθερων Δημοκρατών και της Αριστεράς, τάσσεται, αντιθέτως, υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών (78%) πιστεύει ότι οι ίδιοι οι Έλληνες ευθύνονται για την «εξαθλίωσή» τους. Η εικόνα της Ευρώπης που έχουν οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, παρά την τρέχουσα κρίση δεν έχει διαταραχθεί. «Η μεγάλη πλειοψηφία δεν θέλει επιστροφή στο εθνικό κράτος. Τάσσεται επίσης υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών, αλλά μόνο όταν δεν γίνεται κανείς αντικείμενο εκμετάλλευσης» δήλωσε.
tovima
.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου