Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πίστεψε ότι βερνίκι μετατρέπει πράσινα χαρτάκια σε 100ευρα

Πίστεψε ότι βερνίκι μετατρέπει πράσινα χαρτάκια σε 100ευρα


Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει το σχέδιο των δραστών

Ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει πράσινα χαρτάκια σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ πείστηκε 48χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι στην απάτη, να του αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες Νιγηριανοί, προσέγγισαν μέσω μιας γυναίκας, που αναζητείται, τον 48χρονο και τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν, και με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που θα τους προσκόμιζε, μπορούσαν να αποχρωματίσουν δύο ισομεγέθη ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα είχαν εισαγάγει από τη χώρα τους.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού στο κέντρο της πόλης, που είχε κλειστεί έτσι ώστε ο 48χρονος να τους δώσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά για τον αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου