Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία: "Ναι" στην Ιταλία, "όχι" στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί στέκονται στο πλάι των Ιταλών, καθώς η νέα κυβέρνηση της χώρας τους ετοιμάζεται να υιοθετήσει μία σειρά αυστηρών μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όπως δείχνει μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa και....




δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern, το 78% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ιταλία πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Αντίθετα, από τους 1.000 Γερμανούς που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση το 41% θέλει η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή. Το χρέος της Ιταλίας έχει φτάσει το 120,5% του ΑΕΠ της και είναι διπλάσιο από αυτό που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για τις χώρες της ευρωζώνης.

Μόνο το 13% όσων ερωτήθηκαν στη Γερμανία πιστεύει ότι πρέπει να ζητηθεί από την Ιταλία να φύγει από την ευρωζώνη. Από την άλλη το 67% των Γερμανών πιστεύει ότι οι Ιταλοί είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τους, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Εξάλλου σχεδόν οι μισοί Γερμανοί, το 47%, επικρίνουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Πάντως οι Γερμανοί φαίνεται να γνωρίζουν καλά τις επιπτώσεις που θα είχε μία χρεοκοπία της Ιταλίας. Το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική καταστροφή της χώρας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη Γερμανία.
nooz

Read more: http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου