Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Αντισταθείτε!

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους ενάντια στην κυβέρνηση συνεργασίας και τη δανειακή σύμβαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «κυβερνήσεις της υποτέλειας», απηύθυνε σε όλους τους πολίτες προσκλητήριο αγώνα κατά της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη «να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις». Την ίδια ώρα η Νεολαία ΣΥΝ «αναλάμβανε δράση» αναρτώντας στην Ακρόπολη πανό που καλούσε σε αντίσταση.
Αν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, η χώρα «θα οδηγηθεί σ' ένα μαρτύριο δίχως τέλος», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, που αναφερόμενος στο αίτημα των Ευρωπαίων για υπογραφές στη δανειακή σύμβαση υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη εξευτελιστεί και ο κ. Σαμαράς οδηγείται τώρα στον εξευτελισμό.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το δρόμο της άρνησης της δανειακής σύμβασης και συμπλήρωσε ότι απευθύνεται όχι μόνο στους αριστερούς αλλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Ελληνες. «Οταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, όταν μια μάνα διώχνει το παιδί της στο εξωτερικό, γιατί δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα κι όταν μια οικογένεια αναγκάζεται να ζήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας, τι σημασία έχει αν το προηγούμενο διάστημα αισθανόταν ότι είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος;», υπογράμισσε. Οσο για τον Φώτη Κουβέλη, είπε ότι «εμείς τον καλούμε να αφήσει το φλερτ με τις μνημονιακές δυνάμεις. Δεν είναι τίτλος τιμής για τον κ. Κουβέλη να του τηλεφωνεί ο κ. Παπανδρέου και να τον προσκαλεί σε κυβερνητικά σχήματα. Δεν είναι τιμή όταν παίρνεις Καρατζαφέρη, Μπακογιάννη, Κουβέλη. Η θέση του είναι από την από δω πλευρά της όχθης», συμπλήρωσε.
«Κατάληψη» στην Ακρόπολη
Εκκληση στον κόσμο να αντισταθεί απηύθυνε και η Νεολαία ΣΥΝ με πανό που ανάρτησε χτες στην Ακρόπολη, με το σύνθημα «Δώστε τέλος στις κυβερνήσεις των τραπεζιτών. Η λιτότητα είναι το πρόβλημα όχι η απάντηση. Αντίσταση». Σε ανακοίνωσή, της η Νεολαία ΣΥΝ τονίζει ότι «η νέα κυβέρνηση είναι απλά η απέλπιδα προσπάθεια του ''παλιού'' πολιτικού προσωπικού να κάνει ότι δεν ακούει τη βούληση της κοινωνίας, όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 19-20 και 28 Οκτώβρη».
ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου