Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Νέοι φόροι μέσω του ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες»

Νέοι φόροι μέσω του ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες»Με πρόσθετη φορολογία κινδυνεύουν όσοι φορολογούμενοι εµφανίσουν το 2012 λιγότερες δαπάνες, αγορές και καταθέσεις από τα ετήσια εισοδήµατά τους, καθώς το υπουργείο Οικονοµικών αναμένεται να εφαρµόσει το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες».

Σύµφωνα µε το «Βήµα της Κυριακής», ένα νέο έντυπο, το Ε10 θα μπει στη ζωή των φορολογούμενων και θα περιλαµβάνει τις εξής βασικές κατηγορίες οικονοµικών στοιχείων: από τη µία µεριά τα έσοδα και τα δάνεια που εµφανίζονται και από την άλλη οι δαπάνες, οι αγορές και οι καταθέσεις.
Στην περίπτωση που η διαφορά των συνολικών εσόδων µε το σύνολο των δαπανών και των καταθέσεων είναι µεγαλύτερη του 10% του συνόλου των εσόδων τότε ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί µε πρόσθετη φορολογία 10%.
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονοµικών ουσιαστικά τιμωρεί τους φορολογούμενους που εµφανίζουν εισοδήµατα αλλά δεν µπορούν να δικαιολογήσουν πού βρίσκονται τα εισοδήµατα που απέµειναν µετά την αφαίρεση των πραγµατικών δαπανών µε αποδείξεις ή των καταθέσεών τους σε τραπεζικό λογαριασµό.
Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος δεν επιθυµεί τη διαφορά του εισοδήµατος σε σύγκριση µε τις δαπάνες που έχει πραγµατοποιήσει να τις καταθέσει στην τράπεζα αλλά να τις κρατήσει στο σπίτι του.
news bomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου