Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αισιόδοξος για την Ελλάδα, απαισιόδοξος για την Ευρώπη


 

Τζ. Σόρος: Χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης διεθνώς ο Λουκάς Παπαδήμος

Την εκτίμησή του ότι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα εκφράζει ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του, για το μέλλον της Ευρωζώνης μετά την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ιταλία, ούτε την απογοήτευσή του με την επιμονή της Γερμανίας να μην επιτρέπει στην ΕΚΤ να εξελιχθεί στον «δανειστή τελευταίας καταφυγής της Ευρωζώνης».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Τζ. Σόρος αναγνωρίζει ότι η κατάσταση για τους Έλληνες «είναι ζοφερή, κάτι που οφείλεται εν μέρει στους πολιτικούς τους και εν μέρει στην ευρωπαϊκή ηγεσία».

Ωστόσο, επιμένει ότι «υπάρχει φως στο τούνελ: Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αρκετές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα. Τότε, οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να αναγνωρίσουν το μερίδιο της ευθύνης τους, αποδεχόμενες απομείωση του ελληνικού χρέους, που έχουν στην κατοχή τους. Έτσι, θα υπάρχει καλύτερο μέλλον, και όταν η κοινή γνώμη αντιληφθεί ότι υπάρχει διέξοδος, τότε όλα θα αλλάξουν δραματικά».

Παράλληλα, ο κ. Σόρος αναφερόμενος στον Λουκά Παπαδήμο για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, τονίζει ότι χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης, διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου