Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες συμφωνούν με την επιλογή Παπαδήμου

Διαφωνούν με τις εκλογές

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν την ικανοποίηση των πολιτών για την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού. Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν θέλει εκλογές

Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ.

Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19 Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση.

Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πως θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για την «Realnews», 56,6% σύμφωνα με το ΒΗΜΑ και 54,1% εκτιμούν οι ερωτηθέντες στην έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ.

Το 63,4% σύμφωνα με την δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως σωστά δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 34,4% πιστεύει πως η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου