Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται δραστικές λύσεις για το τέλος ακινήτων που δεν «περπατάει»


Πενιχρά είναι τα πρώτα αποτελέσματα που «εισπράττουν» στο υπουργείο Οικονομικών από το τέλος ακινήτων που καταβάλλεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η κίνηση στα ταμεία είναι κατά πολύ μικρότερη απ’ ότι αναμενόνταν, γεγονός που προκαλεί «μαύρες σκέψεις» στους υπηρεσιακούς παράγοντες της οδού Νίκης, οι οποίοι βλέπουν πολύτιμο χρόνο να χάνεται.

Τα πρώτα έσοδα από το τέλος υπολείπονται σημαντικά των αρχικών προβλέψεων, αλλά προς το παρόν κρίνεται –και μάλλον είναι– πολύ πρόωρο για να γίνει ποσοστιαία εκτίμηση.

«Έπαιξε το ρόλο του ασφαλώς, το γεγονός ότι το πρώτο κύμα των εισπράξεων συνέπεσε με την πολιτική αβεβαιότητα που οδήγησε στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης» επισημαίνεται αρμοδίως.

Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, παραδοσιακά, σε τέτοιες φάσεις, «παγώνουν» τα πάντα.

Πλέον, οι ελπίδες όλων για την ανάκαμψη των ροών μετατίθενται για το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν ελπίζεται ότι θα κινητοποιηθεί και πάλι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτόν τέλος πάντων.

Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως, επιμένουν ότι η είσπραξη του τέλους θα υποστηριχθεί μέχρι τελικής πτώσεως, με κάθε μέσο, και δεν αποκλείεται να αρχίσει να εφαρμόζεται, εκφοβιστικά, ακόμα και το μέτρο της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προς συμμόρφωση όσων δεν πειθαρχούν.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα σταλεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, το οποίο ελπίζεται ότι θα έχει θετική ανταπόκριση στα ταμεία του κράτους.

Το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα πρέπει –κανονικά– να υπολογίζει στο υποτιθέμενο πολιτικό κόστος, σαφώς και θα της λύσει τα χέρια για να αναλάβει ακόμα πιο δραστικές πρωτοβουλίες, προσεχώς.

Σύντομα θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να το διαπιστώσουν στην πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου