Ο Γιώργος Παπανδρέου καταφέρνει να διχάσει τους σύγχρονους πολιτικούς αναλυτές, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα… προκαλέσει πονοκέφαλο στους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του εδώ και δύο χρόνια, έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Για την ακρίβεια, και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, αν γίνει τον Ιανουάριο το Δημοψήφισμα, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η Ελλάδα μπορεί να έχει ήδη χρεοκοπήσει… Με τη διαδικασία των συζητήσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και την ανταλλαγή των ομολόγων σε εξέλιξη, η «μετάθεση» για την «έγκριση» της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά στα μέσα Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα έχει ήδη περάσει σε φάσμα… χρεοκοπία.
Με το ΔΝΤ να απειλεί ήδη για τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τους Ευρωπαίους να έχουν βρεθεί στα… κεραμίδια, με τους δανειστές να τρέχουν για να «ξεφορτωθούν» τα ελληνικά ομόλογα, τη Wall Street να κατρακυλά, το ευρώ να δέχεται νέο πλήγμα στις αγορές, μάλλον ο Ιανουάριος φαντάζει πολύ… μακρινός.
Μπορεί βέβαια, η ιστορία να μας κρύβει εκπλήξεις, καθώς είναι ίσως η μοναδική φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η Ελλάδα φαίνεται να «εκβιάζει» τους δανειστές της… Με όποιο κόστος για τη χώρα…
πηγη prionokordela