Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα τρία σενάρια για την κίνηση Παπανδρέου...


Του Χρήστου Νικολαίδη

Ασφαλώς και το δημοψήφισμα που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται ποτέ να γίνει... Πρόκειται για ένα προπέτασμα καπνού, μία πολιτικάντικη κίνηση που επιχειρεί να καλύψει άλλες άλλες επιδιώξεις (περισσότερο προσωπικές και όχι τόσο πολιτικές) του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά την άποψή μου, τρία είναι τα σενάρια που ισχύουν για τις επιδιώξεις αυτές:


1. Ο ΓΑΠ θέλει να τον ρίξουν. Θέλει να φύγει, όχι να καταρρεύσει, οπότε "αυτοθυματοποιείται" επιλέγοντας μία κίνηση (δημοψήφισμα) που κάνει... Τούρκους τους δανειστές μας! Προσβλέπει στην πτώση του από τη δυσαρέσκειά τους, ώστε να εμφανιστεί ως ήρωας που τον πολέμησαν οι...ξένοι επειδή τόλμησε να βάλει στο παιχνίδι τον ελληνικό Λαό! Παράλληλα, στο εσωτερικό μέτωπο, εξωθεί στα άκρα τον Βενιζέλο, που τον αδειάζει με κάθε ευκαιρία: ψήφιση με 180 είπε ο αντιπρόεδρος στις 27.10, "αποκλείεται" απάντησε την επόμενη ο ΓΑΠ. Όχι στο δημοψήφισμα είπε ο Μπένυ χτες το πρωί... πάμε στις κάλπες για τη σύμβαση απάντησε ο πρωθυπουργός λίγες ώρες αργότερα... Έτσι, ελπίζει ότι ο Βενιζέλος θα κινηθεί εναντίον του με τους "δικούς του" και θα καταφέρουν ώστε να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή την Παρασκευή... Πάλι "αυτοθυματοποιείται"...

2. Συνεχίζει το αρχικό του σχέδιο, αμερικανικής εμπνεύσεων, για την καταστροφή της Ευρωζώνης. Ακραίο και συνομοσιολογικό αλλά αποδεκτό σε πολλούς χώρους. Με το πυροτέχνημα του Δημοψηφίσματος ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για πάγωμα της 6ης Δόσης, κατάργηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, πιστωτικό γεγονός και αργότερα πτώχευση της Ελλάδας, που συμπαρασύρει την Ιταλία και την Ισπανία, δηλαδή... Ευρώ... γιοκ!!!

3. Αγοράζει πολιτικό χρόνο για α εκτονωθεί η λαϊκή οργή! Με το "πυροτέχνημα" είναι σα να λέει στους βουλευτές του αλλά και σε όλη την εξοργισμένη ελληνική κοινωνία: "χαλαρώστε τώρα... θα έχετε την ευκαιρία να με ρίξετε, αφού το θέλετε τόσο πολύ, σε λίγο... τον Ιανουάριο. Οπότε μην ξεσηκώνεστε τώρα, μη διαδηλώνετε αφού υπάρχει διέξοδος, στόχος και μάλιστα μέσω κάλπης". Με τη γραφειοκρατία θα πάμε στο Φεβρουάριο και μετά στο Μάρτιο περιμένοντας να... μαυρίσουμε τον Παπανδρέου και μέχρι τότε... πολλά αλλάζουν!

Μπροστά στα τερτίπια αυτά είναι πολύ δύσκολο να ξεγελαστεί ο έλληνας πολίτης. Ο τρόπος που επέλεξε να διαχειριστεί την "κρίση οργής" θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου