Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η κίνηση "Δεν Πληρώνω το χαράτσι" παίρνει μεγάλες διαστάσεις


Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία. Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και....




Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου