Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι κόκκινες γραμμές… του κραγιόν

Το έγκλημα, όπως όλα τα συστήματα και οι μικρόκοσμοι αυτορρυθμίζονται. Δεν υπάρχει εσωτερική αστυνομία στις εγκληματικές ομάδες για να τηρείται ο νόμος της μαφίας. Ο καθένας όμως ξέρει μέχρι πού να πάει. Και αν δεν το ξέρει, του το θυμίζουν οι άλλοι καμιά φορά βίαια.
Η πολιτική, θυμίζει πλέον αυτές τις εγκληματικές ομάδες. Που με τις διαφωνίες της ή διεκδικήσεις της μπορεί να αυτορρυθμίζεται στη λειτουργία της και να βρίσκει τις συμφέρουσες ισορροπίες.
Μπορεί να τσακώνονται στα κανάλια, να ακροβατούν λεκτικά, να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι μιας διεκδίκησης του ζωτικού τους χώρου, αλλά η λειτουργία τους αυτορρυθμίζεται. Ξέρει μέχρι πού πάει η κάθε ομάδα και ποιόν υπηρετεί. Οι νονοί μοιράζουν τις περιοχές και πουλάνε προστασία στο φοβισμένο πλήθος που φοβάται όλο και περισσότερο.

Το ίδιο έγινε και μετά την σύνοδο στο Προεδρικό Μέγαρο. Χάραξαν τις κόκκινες γραμμές που μπορούσαν να γίνουν διακριτές από τα ΜΜΕ ως γραμμές διαφοροποίησης.Ο Καρατζαφέρης έβγαλε χρησμό, ο Σαμαράς σε ναπολεόντειο πρώτο πρόσωπο απεφάνθη “έδωσα μάχη να σώσω την Ελλάδα και την Ευρώπη” και ο Παπανδρέου εκσφενδόνισε το συμπαθητικό (σαν κουλουράκι σε πράσινο τσάι fit διαβίωσης) «όλοι μαζί»
Πίσω από τις γραμμές και τα γράμματα βεβαίως, οι μισθοί θα πέσουν, τα πάντα θα περικοπούν και η ύφεση θα κυριαρχήσει. Συμφώνησαν διαφωνώντας σε αυτά. Δεν ανακοίνωσαν κανένα άμεσο μέτρο πάταξης φοροδιαφυγής, είσπραξης φόρων από αυτούς που χρωστάνε, αυστηρών μέτρων γι αυτούς που συλλαμβάνονται αλλά απελευθερώνονται με το περιβόητο άρθρο 99. Δεν ανακοίνωσαν κανένα μέτρο μείωσης του μισθού τους ή ελέγχουν των εισοδημάτων τους. Τουλάχιστον των εκατομμυριούχων βουλευτών της Βουλής.
Σαν τις εγκληματικές ομάδες, ήξεραν σιωπηλά μέχρι πού να φτάσουν και πώς να αυτορρυθμιστούν.
Δεν είναι υπόθεση των τελευταίων δύο χρόνων. Το σύστημα της μεταπολίτευσης είναι μια σκοτεινή μαφιόζικη λειτουργία που αγκαλιάζει όλα τα κόμματα. Με την σχολαστικότητα Καμόρας, έφτιαξε από το Σύνταγμα που το συμφέρει, μέχρι των δαίδαλο των νόμων που οδηγούν στην ατιμωρησία. Μελετημένα, με λεπτομέρειες και με δίχτυ ασφαλείας. Καμιά φορά οι νονοί βρίσκονται στο τραπέζι, ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες και ξαναμοιράζουν τις περιοχές επιρροής. Το σύστημα αυτορρυθμίζεται.
Γι αυτούς που θα βιαστούν να πουν πως δεν είναι όλοι έτσι, πραγματικά δεν είναι. Αλλά πρέπει και να το λένε. Σας θυμίζω πως η μεγαλύτερη πολιτική επανάσταση που έγινε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο σε καιρούς κρίσης, ήταν για να μην ψηφιστεί ο νόμος για τα ωράρια των φαρμακείων. Όλοι οι άλλοι που απελευθερώνουν εγκληματίες του λευκού κολάρου στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών, που νομιμοποιούν παρανομίες mall,που τακτοποιούν εκκρεμότητες στελεχών οργανισμών που έπρεπε να είναι φυλακή έχουν ψηφιστεί. Όσοι παρακολουθούν στοιχειωδώς αυτό το site,το ξέρουν.
Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Λένε ψέματα. Στα πορνεία οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι του κραγιόν. Και ανεχτήκαμε την Ελλάδα ως πορνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου