Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνη ζαριά το δημοψήφισμα…

Αναταραχή στην Ευρωζώνη - Πρώτο θέμα παντού η Ελλάδα!

«Πράξη ανευθυνότητας το δημοψήφισμα Παπανδρέου»

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση για δημοψήφισμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλά για επικίνδυνους και εκβιαστικούς ακροβατισμούς του Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της κυβέρνησης και καλεί το πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα να καταφύγει σε εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή τα χειρότερα μηνύματα έρχονται από το εξωτερικό με τις Βρυξέλλες να μιλούν για «νέα Ελληνική απάτη» και να πληθαίνουν οι φήμες για έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Ο Ν. Σαρκοζί έκδηλα ανήσυχος δηλώνει σοκαρισμένος και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ζητά έκτακτη συνάντηση με την Α. Μέρκελ. Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ χθες με την δημοσιοποίηση της απόφασης για δημοψήφισμα το ευρώ υποχώρησε κατά 2%.

Ο μεγάλος φόβος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η πυροδότηση των ασφάλιστρων κινδύνου και η αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας με ότι σημαίνει αυτό και για την ευρωζώνη.

Οξύτατα ήταν τα σχόλια του διεθνούς τύπου με χαρακτηριστικό αυτό της Handelsblatt: «Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός της έχει άλλη γνώμη», «Σε περιπέτειες μπαίνει η βιωσιμότητα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από την ανακοίνωση για δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου