Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

-Κε Βαρδή Βαρδινογιάννη, πως είναι δυνατόν η Τράπεζα Πειραιώς που δίνει διαφημιστικό χρήμα ακόμη και σε ανυπόληπτα blogs να κλείνει τις στρόφιγγες στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ";


 

Είναι ν απορεί κανείς πως είναι δυνατόν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης  να επιτρέπει στον Σάλα της Πειραιώς  να κλείνει τις στρόφιγγες του οξυγόνου της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», όταν η Τράπεζά του σκορπάει ένα σκασμό λεφτά για να διαφημιστεί ακόμη και σε ανυπόληπτα blog;

Καλούμε την οικογένεια Βαρδινογιάννη να ελέγξει τις διαφημιστικές δαπάνες της Τράπεζας Πειραιώς  και τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι διαφημίσεις στα ΜΜΕ.
Καλούμε την οικογένεια Βαρδινογιάννη να το κάνει άμεσα αυτό μια και έχει προηγηθεί το όργιο του Alter, στο οποίο τόσο η Πειραιώς όσο και συγκεκριμένες διαφημιστικές έχου συμβάλλει τα μέγιστα.
Αλλά δεν είναι μόνο το Alter. Ένα σκασμό τυχοδιώκτες των ΜΜΕ έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ δάνεια από την συγκεκριμένη Τράπεζα τα περισσότερα από τα οποία είναι δανεικά και αγύριστα.
Από την άλλη ζητάμε από τη Μάνια, την ιδιοκτήτρια της μοναδικής αντι-Μνημονιακής  εφημερίδας, να καθαρίσει την εφημερίδα της από τους κηφήνες, τους διπλοθεσίτες, τους κρατικοδίαιτους και τους πράκτορες και να την κάνει ακόμη πιο επιθετική ανάμεσα στο σαθρό καθεστώς.
Οι αναγνώστες είναι έτοιμοι να στηρίξουν την αγαπημένη τους εφημερίδα ειδικά αν εκείνη γίνει ακόμη πιο επιθετική με τα κομματικά σκουπίδια που μας πνίγουν.
Στο μεταξύ η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σε σημερινό της πρωτοσέλιδο άρθρο σημειώνει τα εξής:
ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.
Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.
Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.
Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά.
Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς.
Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή.
Από τον Ιωσήφ Πιερίδη-αναγνώστη της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου