Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

«Αποφασίστε αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ»


«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ αλλά αν η ο ελληνικός λαός πει δεν το θέλουμε θα το σεβαστούμε, όμως δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε κοινές της δηλώσεις με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Αν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωζώνη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες.
Η κ. Μέρκελ σημείωσε πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου είναι ορθές και πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα και επισήμανε πως πως η απόφαση του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλάζει το περίγραμμα μέσα στο οποίο κινούμαστε.
Μάλιστα, τόνισε πως «Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ ... αλλά αν η ο ελληνικός λαός πει δεν το θέλουμε θα το σεβαστούμε, όμως δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ».
Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος συνέδεσε και την καταβολή της έκτης με την κύρωση του συνόλου των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.
Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, ο οποίος τόνισε πως ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχουν κανόνες για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης και «δεν μπορούμε να δεχθούμε παραβίαση των κανόνων αυτών από καμία χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου