Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ; (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ)

Aπό το : blackmailmagazine
ΔΕΗ Καλλιθέας. Σήμερα. Εκατοντάδες μισθοσυντήρητοι με τα τελευταία απομεινάρια του πενιχρού μισθού τους, περιμένουν να διακανονίσουν τους λογαριασμούς τους, που λήγουν σε δύο μέρες, στο αρμόδιο τμήμα. Το κρύο πολύ, η ουρά...
μεγάλη.Το κόλπο στημένο καλά από την επιχείρηση. Μία υπάλληλος χωρίς να κοκκινίζει καθόλου ανακοινώνει στις 8:15 πμ,ότι ''έχει πέσει το σύστημα'' και θα έρθει μετά τις 9:00 πμ.Η πρώτη προσπάθεια να απογοητεύσουν τους ήδη παγωμένους καταναλωτές.

Στις 9:00 η ίδια υπάλληλος κι αφού ήδη έχει πιει έναν νες γλυκό με γάλα,προβαίνει σε νέα ανακοίνωση ότι ''το σύστημα θα έρθει μετά τις 10 το πρωί και αν''!!Δεύτερη και πιο ισχυρή προσπάθεια να κλονιστεί το ηθικό των πελατών της επιχείρησης.
Κάποιοι φεύγουν μην αντέχοντας εκτός από το μισθό τους να χάσουν και το μεροκάματο και παίρνουν το ρίσκο να μην πληρώσουν και να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα,με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει Σιβηρία.
Κάποιοι άλλοι ξεχνάνε το διακανονισμό και κατεβαίνουν στα ταμεία,όπου όλα λειτουργούν τέλεια (!!) ,για να πληρώσουν όλο το ποσόν της οφειλής και να επιστρέψουν έπειτα στο σπίτι με τα...πόδια,αφού δε θα μείνει ''δίφραγκο ούτε για ταξί'' που έλεγε και το τραγούδι.
Άλλοι πάλι,συνεχίζουν να περιμένουν το...σύστημα να έρθει,αν και οι πληροφορίες το θέλουν να έχει κολλήσει στα χιόνια της Μαλακάσσας.
Μία μητέρα νεογέννητου,κι άνεργη,επιστρατεύει το μητρικό της ένστικτο και με τσαμπουκά παρακάμπτει την ουρά και μπουκάρει στο γραφείο του προ'ι'στάμενου,ο οποίος φυσικά έχει μία χαρά σύστημα,αλλά κάνει chat με το συνδικαλιστή Φωτόπουλο στο facebook.
Τον βουτάει από τα μούτρα και του λέει ''ακού εδώ πατσαβούρη,περιμένω εδώ έξω από τις 7:30 το πρωί ,έχω ξεπαγιάσει κι έχω αφήσει και το νεογέννητο με τον άχρηστο τον πατέρα του που ούτε νερό δεν ξέρει να βράσει,βλέπω ότι το σύστημα λειτουργεί μία χαρά θέλω διακανονισμό τώρα''.
Τότε έρχεται η μεγάλη απογοήτευση,που απλώνεται σαν τον ιό έμπολα αστραπιαία στο διάδρομο.
''Κυρία μου δεν κάνουμε διακανονισμούς,επειδή ο λογαριασμός περιέχει το χαράτσι,πρέπει να πάτε με όλο το ποσόν της οφειλής κάτω στα ταμεία''...
Κάποιοι πηδάνε από τα παράθυρα και οι υπόλοιποι προσπαθούν να τους πιάσουν.Το σχέδιο ξεδιπλώνεται πλήρως.Η ΔΕΗ με πρόσωπο πιο σκληρό κι από της Μέρκελ,εκβιάζει με το χειρότερο τρόπο χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας.
Η άνεργη μάνα δε μασάει ''κοίτα να δεις μαλακάκο,χρωστάω 1640,έχω 1100 τα παίρνεις και υπογράφεις διακανονισμό''...
Ο προ'ι'στάμενος πιο σκληρός κι από τους εισπράκτορες του Καραμπέρη, δεν πτοείται από τον τσαμπουκά της μάνας,''δώσε 1300 τώρα και τα υπόλοιπα σε 15 μέρες,αλλιώς δε γίνεται τίποτα''...
Και κάπου εκεί γίνεται ο ιστορικός συμβιβασμός.Η μάνα αδειάζει τις τσέπες τις,το γάλα και τις πάνες του μωρού θα τις αγοράσει πάλι ο παππούς από το επίδομα της...αιμοκάθαρσης,κι αποχωρεί.
Μαζί της κι όσοι είχαν απομείνει να ελπίζουν,πιστεύοντας στα λόγια του συνδικαλιστή Φωτόπουλου,''ότι πάνω από το πτώμα των υπαλλήλων της ΔΕΗ,θα κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς συμπολίτες μας''...
Πραγματικό περιστατικό!!

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου