Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μόσιαλος: Αναγκαία η λιτότητα.Ξοδεύαμε πολλά


B.Π ... «Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία… το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό.
Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»

«Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ , «Ο άνθρωπος κάτω από το σοσιαλισμό»
(«The Soul of Man under Socialism» 1891).

Για ακόμη μια φορά ο Ηλίας Μόσιαλος με δηλώσεις του υπερασπίστηκε την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την απαραίτητη, ενώ επανέλαβε τη θέση του για ριζική μείωση του δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στον "ΒΗΜΑ FM" ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι "νομίζω ότι υπάρχει μια γνώμη σε επίπεδο Ευρωπαικής Ένωσης ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό οι ίδιοι θεωρούν. Μας βλέπουν, λίγο πολύ, ως μια Ανατολική Γερμανία την οποία πρέπει να την φτιάξουν. Να την αναδιοργανώσουν με τα πρότυπα τα οποία οι ίδιοι έχουν στο μυαλό τους».
Ο κ.Μόσιαλος συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο όπως λειτούργησαν σε χώρες οι οποίες ενσωματώθηκαν σε ήδη υπάρχουσες λειτουργούσες χώρες με ορθολογικό τρόπο. Καθότι δεν μπορείς να διατάξεις μια χώρα μέσα σε δύο η τρία χρόνια χωρίς να παίρνεις υπόψη σου και τη δική της ιστορία και τις προδιαγραφές που έχει για μια αναπτυξιακή πορεία».
«Αυτό το οποίο έγινε το τελευταίο διάστημα η εφαρμογή μιας δημοσιονομικής λιτότητας ,που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γίνει, ....
καθότι ξοδεύαμε πολύ περισσότερα απ' ότι το κράτος μπορούσε να εισπράξει και να παράξει, κι αυτό σωστά έπρεπε να γίνει, παρότι αυτή η δημοσιονομική λιτότητα πολλές φορές  δεν έγινε με τους καλύτερους όρους που θα έπρεπε να γίνει. Θα μπορούσαν να κοπούν πολύ περισσότερες δαπάνες. Υπάρχουν πολλές λειτουργικές δαπάνες στα υπουργεία οι οποίες με στόχευση θα μπορούσαν να μειωθούν» συνέχισε ο κ.Μόσιαλος.
« Να μειωθεί και ο δημόσιος τομέας και να αναδιοργανωθεί. Αλλά αυτό ,δυστυχώς, δεν έγινε. Γιατί και το πολιτικό σύστημα ήρθε αντιμέτωπο με τον εαυτό του. Χρειαζόμαστε αλλαγή υποδείγματος στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά τα οποία κάναμε μέχρι τότε κι  εν πολλοίς συνεχίζουμε να κάνουμε και τα δύο τελευταία χρόνια λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Παρά το γεγονός ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες συμμαζέματος" κατέληξε ο κ.Μόσιαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου