Ο πρώην επίτροπος Γκ. Φερχόιγκεν επικρίνει τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα και δηλώνει άναυδος από το ύφος που κάποιοι χρησιμοποιούν αναφερόμενοι στους Έλληνες.
Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR), o πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.
«Πιστεύω πως θα παραμείνει. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να επιθυμούμε. Η διαίσθησή μου μου λέει όμως ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς σε έναν λαό, ωσάν αυτός να αποτελείται από εγκληματίες», υπογραμμίζει ο κ. Φερχόιγκεν και προσθέτει: «Το ζητούμενο δεν είναι να τιμωρήσουμε τους Έλληνες, αλλά να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση. Και στο πεδίο αυτό έγιναν σοβαρά λάθη από την αρχή.

Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν αναφέρεται στο μέχρι τώρα αποτέλεσμα της διαχείρισης του ελληνικού ζητήματος. «Το πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματά του. Η ανεργία στους νέους έφτασε το 50%, μια ολόκληρη γενιά χωρίς ελπίδα. Που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους θέλουμε στη Γερμανία για να τους δώσουμε εδώ θέσεις εργασίας; Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα της δώσει μακροπρόθεσμα ευκαιρίες ανάπτυξης. Το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι μονομερές, γραφειοκρατικό και δογματικό θα μπορούσα να πω. Αποσκοπεί στο να σφίξουν όλοι το ζωνάρι. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει», λέει ο πρώην επίτροπος.
«Θα πρέπει να σας πω ότι μένω άναυδος από τους τόνους που χρησιμοποιούνται αναφορικά με την Ελλάδα και το πακέτο στήριξης προς αυτήν. Μου δημιουργείται το συναίσθημα ότι η πυροσβεστική ρίχνει λάδι στη φωτιά».