Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΧΡΙ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 24 ΔΟΣΕΙΣ


Αίτηση μέχρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να υποβάλουν στη ΔΟΥ που ανήκουν (ή στο τελωνείο) οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα...
10.000 ευρώ, σε περισσότερες από 24 δόσεις.

Από την προσεχή Τρίτη, οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Με βάση την πρόσφατη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, τη δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν περισσότερες δόσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, σχετική αίτηση έως την προσεχή Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών,

-την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και την τελευταία οριστική δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών,

-όλες τις περιοδικές και τις προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης,

-την τελευταία δήλωση Ε9,

-επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία τις τελευταίες δύο χρήσεις,

- επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων,

-δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν βαριά ασθένεια ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου