Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, περιορισμό των ελληνικών αμυντικών δαπανών, πολιτική κατά της ανεργίας και «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη προτείνει ο...
επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Γκάμπριελ διερωτάται «γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πάγωμα λογαριασμών πλούσιων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού, μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν, τη στιγμή που η ίδια προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα, κάνει λόγο για πολιτική η οποία «πλήττει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους» και προειδοποιεί ότι «έχουμε ήδη φθάσει στο όριο της αντοχής» των πολιτών.Ο κ. Γκάμπριελ επικρίνει την πολιτική της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε βαθιά οικονομική κρίση. «Η κ. Μέρκελ έχει κάνει τη διάγνωση: η Ελλάδα είναι παχύσαρκη. Αρκεί λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα. Η Ελλάδα όμως είναι καρδιοπαθής. Χρειάζεται βηματοδότη και ενδοφλέβιο ορό, αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει», σημειώνει ο επικεφαλής της SPD και ζητεί την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ», με επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου