Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το τέλειο γερμανικο κράτος δεν ξέρει τι εστι σκάνδαλο !!!!!


Υπό το βάρος σκανδάλων διαφθοράς παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ. «Με λύπη» δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ ότι υποδέχθηκε τα νέα της παραίτησης, ο οποίος υπήρξε προσωπική της επιλογή. Ο γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, παραιτήθηκε, όπως αναμενόταν, μετά τις επικρίσεις που έχει...
δεχθεί για σκάνδαλο που αφορά τη χορήγηση δανείου.

Ο Βουλφ έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής που ξεκίνησε από τους όρους στεγαστικού του δανείου και έφτασε να περιλαμβάνει το αληθές ή μη των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του και τις σχέσεις του με γερμανούς επιχειρηματίες.


Ο Πρόεδρος έχει ήδη προχωρήσει σε δύο τηλεοπτικές απολογίες, έχει απομακρύνει στελέχη του προεδρικού μεγάρου που ενεπλάκησαν στο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει ούτε στο ελάχιστο.

Πρακτικά, ο γερμανός Πρόεδρος δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική εξουσία και λειτουργεί μόνο ως ηθικό πρότυπο -προσόν που αρκετοί Γερμανοί πιστεύουν πως ο Βουλφ έχει χάσει εδώ και καιρό.

Η πολιτική σημασία της υπόθεσης έγκειται μόνο στο ότι ο χριστιανοδημοκράτης Βουλφ ήταν προσωπική επιλογή της Καγκελαρίου Μέρκελ, την οποία χρειάστηκε να επιβάλει με αρκετή προσπάθεια -η εκλογή του από τους βουλευτές είχε εξασφαλιστεί μόνο με την τρίτη προσπάθεια.

Δηλώσεις Μέρκελ
«Με λύπη» δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ ότι υποδέχθηκε τα νέα της παραίτησης του Κρ.Βουλφ, ο οποίος υπήρξε προσωπική της επιλογή.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ακύρωσε την προγραμματισμένη της επίσκεψη στη Ρώμη, όπου θα είχε συνάντηση με τον Μάριο Μόντι, με θέμα -μεταξύ άλλων- και την ελληνική οικονομική κρίση.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι θα αναζητήσει άμεσα κοινό υποψήφιο όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Βουλφ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα σύσκεψη με τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθερους) και θα προσεγγίσουν κατόπιν τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, προκειμένου να αναζητηθεί κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ήδη ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν ο κοινός υποψήφιος Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για την θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου και έχασε από τον Κρίστιαν Βουλφ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τον Κρ.Βουλφ και την σύζυγό του Μπετίνα για τον τρόπο με τον οποιο εκπροσώπησαν το σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο της Γερμανίας και εξέφρασε τον σεβασμό για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Τόνισε πάντως ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο ισχυρά θεμέλια διαθέτει στην Γερμανία το κράτος δικαίου, καθώς αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν.



ΦΙΜΟΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου