Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητές οι «χάκερ» της ιστοσελίδας του υπ.Δικαιοσύνης

Μαθητές οι «χάκερ» της ιστοσελίδας του υπ.Δικαιοσύνης

Νεαροί κράκερ, όλοι μαθητές Λυκείου, κρύβονται πίσω από την οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 2 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την ομάδα με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς Ελληνες, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.
Ειδικότερα, έπειτα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιαστεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».
Οι εν λόγω κράκερ, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδας τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών ημεδαπών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).
Οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου