Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Φοβούνται "τυφώνα" διαδηλώσεων στην Αθήνα


Νέες επικρίσεις κατά της Αθήνας διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε ομιλία του... στην Νομική Σχολή Buccerius, στο Αμβούργο, ενώ επανήλθε στο ζήτημα της διαφωνίας του με τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hamburger Abendblat, ο Φίλιπ Ρέσλερ τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει φορολογική νομοθεσία, μόνο που αυτή δεν εφαρμόζεται.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επανέλαβε ότι η απάντηση που του έδινε η Αθήνα στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ήταν "σε δυο βδομάδες" και έπειτα, όπως σημείωσε, περνούσαν πάλι μήνες.

"Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου", προσέθεσε.

Υποστήριξε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς.

Προειδοποίησε όμως ότι "αν είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα". "Θα ακολουθήσει τυφώνας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα βελτιωθούν, όπως θα βελτιωθούν και οι σχέσεις του με την Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του Φίλιπ Ρέσλερ, προκειμένου να αποδεχθεί την υποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου