Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος η εγγύηση τιμής πώλησης ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά

Σοκ σε δεκάδες νοικοκυριά από την απαίτηση της τρόικα. Ισχυρό σοκ αναμένεται για τους επενδυτές των φωτοβολταϊκών από τις νέες μειώσεις στις...
εγγυημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, που με το νέο μνημόνιο ζητά η τρόικα. Έτσι, μέσα από το κείμενο που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η αλλαγή του σημερινού τρόπου τιμολόγησης και η των τιμών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που πωλούν ρεύμα. Με όριο το πρώτο τρίμηνο του έτους η κυβέρνηση πρέπει να εκπονήσει σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει:
1. Χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμοδίων για τη μεταρρύθμιση του υποστηρικτικού προγράμματος. 2. Επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμό σε κάθε επιλογή της μεθόδου υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης. 3. Τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες. Επίσης σύμφωνα με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο μεταρρύθμισης των υποστηρικτικών προγραμμάτων ΑΠΕ, έτσι ώστε να μην πιέζονται τα δημοσιονομικά. Να θυμίσουμε πάντως, πως δεκάδες είναι και στην Πάτρα τα νοικοκυριά που προχώρησαν στην λήψη δανείου, για την εγκατάσταση σε στέγη του σπιτιού τους συστημάτων που κόστισαν χιλιάδες ευρώ και είχαν την σίγουρη πρόβλεψη απόσβεσης σε συγκεκριμένο χρόνο, με βάση την εγγυημένη τιμή πώλησης. Τώρα όλα ανατρέπονται, μαζί και ο προγραμματισμός της οικογένειας. Για ακόμα μια φορά, ελέω τρόικας και Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου