Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δίκη Focus: Προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας τα δημοσιεύματα, «σατυρικό» το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου

Στο δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus, το δημοσίευμα με το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίστηκε την Πέμπτη.

Με κοινή δήλωση τους, ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες. Όπως υποστηρίζουν, εκτιμούν και σέβονται την χώρα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν ως δημοσιογράφοι τα καθήκοντα τους και να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της. Στην δήλωση τους, επίσης, τονίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαΐκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο. Αναφέρουν, επίσης, πως τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προΐόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος. Ο έβδομος κατηγορούμενος, δημιουργός του εξώφυλλου, σε δική του δήλωσε υποστήριξε στο δικαστήριο πως ήταν σατυρικό.
Τις θέσεις των Γερμανών κατηγορουμένων όμως δεν φάνηκε να συμμερίζεται η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Η δικηγόρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού προσβάλλει του Έλληνες τους οποίους χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες που κάνουν άσεμνη χειρονομία σε όλη την Ευρώπη.
"Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη", τόνισε η μάρτυρας. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου