Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Συνασπισμού για την κλοπή της Ολυμπίας, με αναφορά στον Μακρυγιάννη…


“‘Ή με την πολιτιστική μας κληρονομιά ή με τις αγορές”!!
Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού αναφέρει σχετικά με τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας:
«Η δεύτερη μεγάλη ληστεία μοναδικών θησαυρών, αυτή τη φορά από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας (είχε προηγηθεί η Εθνική Πινακοθήκη), αναδεικνύει:

Τις τραγικές ελλείψεις στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, τις ελλείψεις γενικώς στους τομείς του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες οφείλονται στις μνημονιακές πολιτικές και γενικά στην περιφρόνηση από τις κυρίαρχες πολιτικές της παρακαταθήκης του Στρατηγού Μακρυγιάννη ότι «για αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε», και ας διαδίδουν υποκριτικά ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.
Υπόψη, ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις αρχαιότητες στην Αρχαία Ολυμπία, όπως και άλλες υπηρεσίες, είχαν εκπέμψει SOS για τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.
Οι παραιτήσεις υπουργών που τίθενται στην διάθεση του εκάστοτε πρωθυπουργού, είναι χωρίς αντίκρισμα αφού η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ δεν είναι παραίτηση διότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη πραγματική βούληση.
Με τις διάφορες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο υπουργός πέραν του ατλαντικού δεν έχει πείσει ότι έχει γνώση των πραγματικών ελλείψεων σε ότι αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.
Στο δίλλημα ή με την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ή με τις ΑΓΟΡΕΣ ο υπουργός έχει απαντήσει.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΜΟΝΙΑ.»

olympia gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου