Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στα «χαρακώματα» Βενιζέλος-Τσίπρας


«Δεν φταίει το PSI για την περικοπή των συντάξεων αλλά το αχαλίνωτο χρέος».

Αυτό αντέτεινε ο Υπουργός Οικονομικών στην σημερινή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί βαλκανοποίησης των συντάξεων, στο πλαίσιο της Ώρας του πρωθυπουργού.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιο δυσάρεστο πράγμα από το να αποφασίζεις περικοπή συντάξεων. «Για να βρεθεί», είπε, «η πολιτεία σε αυτό το σημείο, τα πράγματα είναι τραγικά», ενώ επανέλαβε ότι οι μειώσεις προωθούνται για να μην οδηγηθούμε σε αδυναμία καταβολής τους και για να μην επιστρέψουμε στην δεκαετία του '50.

Υπογράμμισε επίσης ότι τα χαρτοφυλάκια των ταμείων δεν χρησιμοποιούνται για την καταβολή των συντάξεων καθώς είναι ή ούτως ή άλλως σε τραγική κατάσταση, αλλά όμως, επεσήμανε ότι αναδιαρθρώνονται με μετρητά και νέα ισχυρότερα χρεόγραφα. «Αν δεν αυξήσουμε τα έσοδα και δεν εκλογικεύσουμε τις δαπάνες δεν θα μπορέσουμε να συμμαζέψουμε τα δημόσια οικονομικά», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε πάντως στην κριτική του ότι το PSI αφήνει στο απυρόβλητο τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν λέει κουβέντα για τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα 11 δισ. ευρώ να πηγαίνουν στον βρόντο, ενώ εκτίμησε ότι η δραστική μείωση συντάξεων και μισθών θα μας οδηγήσει στο να αποχαιρετήσουμε μια για πάντα το ασφαλιστικό σύστημα.

Διερωτήθηκε επίσης «γιατί θα πρέπει να έχουμε στο Σύνταγμά μας προτεραιότητα να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους και όχι να μην είναι προτεραιότητα τα ασφαλιστικά ταμεία», καλώντας την κυβέρνηση να ακυρώσει τα δύο γερμανικά υποβρύχια αξίας ενός δις ευρώ που είναι ελαττωματικά για να βρει τα 325 εκατομμύρια που έψαχνε.

«Τα δύο υποβρύχια τροφοδοτούν την ελληνική ναυπηγεία διαφορετικά θα οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντικό συνασπισμό εξουσίας να πάει και να δει ποια είναι η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου