Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τι αμαρτίες πληρώνει η ελλαδα μας ,τι έκανε επιτελούς?

Eλληνες χωρίς Ελλάδα. Το πλιάτσικο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Γράφει η Ελένη Εμμ. Παπαδοπούλου

Η κλοπή στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας είναι η σφραγίδα του δράματος της χώρας. Εν ψυχρώ αφαίρεσαν αρχαία αντικείμενα αφού φύμωσαν την υπάλληλο. Σκεφτείτε την εικόνα και δείτε τον συμβολισμό. Βέβαια δεν είναι η μόνη κλοπή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η μόνη ταπείνωση και αφαίρεση ό,τι πολυτιμότερου έχουμε, της ιστορίας μας. Μην ξεχνάμε την πρόσφατη κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Στα ψιλά σε blogs κυρίως περνάνε οι συνεχείς κλοπές σε βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια, άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Εάν προσθέσουμε τις αμέτρητες ληστείες σε σπίτια πολιτών, την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας ποικιλοτρόπως και τις αποικιοκρατικές συμφωνίες που παραχωρούν γη και ύδωρ στους κάθε είδους Γκαίμπελς δεν θέλουμε και πολύ για να καταλάβουμε πως η χώρα είναι σε πόλεμο και πως γίνεται ένα πλιάτσικο άνευ προηγουμένου.

Καμία βέβαια εφημερίδα δεν αναφέρεται σε τέτοια θέματα, όπως και κανείς πολιτικός, η πλειονότητα των οποίων είναι αγράμματοι, ανιστόρητοι και ταπεινωμένοι αρχοντοχωριάτες.  Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και ο χαβάς της ΝΔ ή του καθενός είναι πιο σημαντικά θέματα από την διαφύλαξη της χώρας για τους “δημοσιογράφους” που ούτε ελληνικά δεν γνωρίζουν.

Εάν δεν ανασυνταχθούμε ως πολίτες για να αναχαιτίσουμε αυτή την κατάσταση, από την θέση που έχει ο καθένας και με την ευθύνη που του αναλογεί σε λίγο θα είμαστε Ελληνες χωρίς Ελλάδα.

 

Τι αμαρτίες πληρώνει η ελλαδα μας ,τι έκανε επιτελούς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου