Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανοί εφοριακοί έρχονται στην Ελλάδα



Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα μεταβούν στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές εφορίες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche. Το περιοδικό επικαλείται τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγεί ότι βασικό κριτήριο για αυτούς που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι η γνώση ξένης γλώσσας -κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά- ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν
ειδική εμπειρία.
Πολλοί εξ αυτών που θα έρθουν να βοηθήσουν τους εγχώριους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του ‘90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι ίδιοι οι Ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις προς την Δύση εκείνη την περίοδο. «Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία» αναφέρει χαρακτηριστικάο κ. Βάλτερ-Μπόγιανς.
Επίσης, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επικαλείται απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως οι καταστηματάρχες, γιατροί, δικηγόροι και οι μηχανικοί που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου