Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Μαθαίνουμε γερμανικά για να μεταναστεύσουμε»

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία

Μετά την Αυστραλία, δημοφιλέστερος μεταναστευτικός προορισμός είναι η Γερμανία. Για το λόγο αυτό τα φροντιστήρια εκμάθησης της γλώσσας βλέπουν τις εγγραφές ενηλίκων να αυξάνονται ραγδαία.

«Από τον Σεπτέμβριο είχαμε αύξηση περίπου 30% στις εγγραφές ενηλίκων» λέει ο Κλάους Μίλερ - Μπατσαλιάς, ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου γερμανικών «Muller».

Ήδη από πέρυσι οι Έλληνες άνω των 18 ετών που επιθυμούν να μάθουν γερμανικά είχαν αρχίσει να αυξάνονται, τους τελευταίους μήνες όμως οι εγγραφές στα φροντιστήρια χτύπησαν «κόκκινο». «Οι περισσότεροι έρχονται να μάθουν τη γλώσσα, προκειμένου να φύγουν στη Γερμανία, είτε για μεταπτυχιακό είτε για εργασία» αναφέρει ο Κλάους Μίλερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι μαθητές στον καθηγητή είναι για τις συνθήκες εργασίας στη Γερμανία.

Πρόσφατο ρεπορτάζ στη γερμανική εφημερίδα «Kolner Stadt Anzeiger» επισημαίνει την αύξηση στη ζήτηση για εκμάθηση γερμανικών, κυρίως από νέους Έλληνες, με σκοπό να εγκατασταθούν στη Γερμανία. Κατά 70% αυξήθηκε ο αριθμός των ενηλίκων που μαθαίνουν τη γλώσσα το 2011, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ενώ το προφίλ των μαθητών είναι κυρίως φοιτητές και εξειδικευμένοι νέοι από 25 ετών και πάνω.

Σημειώνεται ότι στο Europass έχουν κατατεθεί 43.355 βιογραφικά στα ελληνικά από την αρχή του χρόνου, ενώ 67.633 βιογραφικά κατέθεσαν στην ιστοσελίδα πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Το 84% των φοιτητών και μαθητών του λυκείου επιθυμούν να εγκαταλείψουν την χώρα και 15.000 Έλληνες εκτιμάται ότι θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία το 2012.
πηγη newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου