Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Προτείνει νέο όνομα για την Ελλάδα

Προτείνει νέο όνομα για την Ελλάδα
Να αλλάξει όνομα και Σύνταγμα η Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή, προτείνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild" o ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης.


Ο κ. Χατζημαρκάκης εισηγείται να καθιερωθεί ως διεθνής ονομασία της Ελλάδας το "Hellas", καθώς -όπως λέει- το όνομα "Ελλάδα" στο εξωτερικό συνδέεται με ένα διαλυμένο πολιτικό σύστημα.

Ο ίδιος μιλά για συνθήκες Βαϊμάρης στην Ελλάδα, κάνει λόγο για ένα πολιτικό σύστημα που έχει καταρρεύσει μέσα στη διαθφορά, προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών και τονίζει ότι είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη και προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός πραγματικού πολέμου πείνας και φτώχειας στη χώρα μας, επικαλούμενος και τους χιλιάδες νεοάστεγους στους δρόμους της Αθήνας.

Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία, εκτιμά ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής.

Δημοσκόπηση στη Bild


Στο σημερινό της φύλλο, η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει και δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία στο ερώτημα εάν θα ήταν καλύτερα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, το 53% των Γερμανών απαντά θετικά και το 34% αρνητικά.

Στην ερώτηση εάν θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα το δεύτερο πακέτο βοήθειας εάν δεν εκπληρωθούν οι όροι σταθεροποίησης, το 80% των Γερμανών εμφανίζεται να απαντά αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου