Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σε 24 δόσεις η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών






Τη μείωση του αριθμού των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 60 σε 24 προβλέπει νέα διάταξη, που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις της τρόικας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων σε 48 σε όσους φορολογούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξοφλήσουν σε συντομότερο χρόνο.

Αρχικά, η ρύθμιση έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να αποπληρώσουν τα χρέη τους με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ, σε 60 δόσεις.

Με μια πρώτη παρέμβαση της τρόικας, οι δόσεις μειώθηκαν σε 48 και η δυνατότητα αποπληρωμής σε 60 δόσεις δόθηκε μόνο σε όσους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο».

Με δεύτερη παρέμβαση ζητήθηκε νέο «ψαλίδι» και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέα νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στο 10σέλιδο υπόμνημα της τρόικας προς την κυβέρνηση, με τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, ζητούνταν η απόσυρση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου