Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Oι μικροσεισμοί θα φέρουν καταστροφές στη Γη


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί ερευνητές για τους μικροσεισμούς του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Διαβάστε στο NEWS 247 το αφιέρωμα του Spiegel για τον εφιάλτη του Αιγαίου (Pic)
Εκτενές αφιέρωμα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης κάνει το περιοδικό "Spiegel on line".
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση ηφαιστειακής διέγερσης και ότι οι εκρήξεις τους μπορεί να οδηγήσουν την Γη σε μεγάλες καταστροφές.

Το επιστημονικό περιοδικό "Nature" δημοσίευσε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, μια έκθεση της ερευνητικής ομάδας του Timothi Druitt του πανεπιστημίου Blaise Pascal του Clermont.
Στην έκθεση αναλύεται ο τρόπος που λειτουργούν τα ηφαίστεια, τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια επαναφόρτισης πυριτικού μάγματος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.

 Το περιοδικό "Spiegel on line" στην τελευταία παράγραφο του άρθρου του κάνει ειδική μνεία ξανά στο νησί της Σαντορίνης και στους μικροσεισμούς που καταγράφονται εκεί ειδικά από την αρχή του έτους.
Στην τελευταία πρόταση του κειμένου αναρωτιέται αν αναμένεται ένα μεγάλο ξέσπασμα του ηφαιστείου και αν όλα αυτά είναι ενδείξεις για κάποιο μεγάλο γεγονός στο εγγύς μέλλον.
(Πηγή φωτογραφίας: Στέφανος Νικήτας)

247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου