Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Εμφύλιος» στο κέντρο της Αθήνας



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας καθώς κουκουλοφόροι και αστυνομικοί συγκρούονται από νωρίς το απόγευμα. Υπάρχουν εστίες φωτιάς, καταστήματα καίγονται, ενώ η ρίψη χημικών έχει καταστήσει ασφυκτική την ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις εννέα, αρκετά κτιρια -ανάμεσά τους ο ιστορικός κινηματογράφος «Αττικόν», το κατάστημα Kosta Boda και τα κεντρικά της Alpha- έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ τα επεισόδια μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα, όταν οι κουκουλοφόροι άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία γύρω από τη Βουλή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό με την πλατεία να θυμίζει πεδίο μάχης. Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εικόνες από την Αθήνα κάνουν τον γύρο του κόσμου με σχόλια που διατυπώνουν ευθέως αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να παραμείνει στο στενό ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν κατάφερε να περιορίσει τους κουκουλοφόρους, παρά τις προσαγωγές που έκανε απο νωρίς το απόγευμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο η Α. Παπαρήγα, όσο και ο Α. Τσίπρας να καταφερθούν κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια και τη χρήση ανθρώπων από παρακρατικούς μηχανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου