Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κρατήσου πάνω στ΄άλογο, Αλέξη!


Κρατήσου πάνω στ΄άλογο, Αλέξη!
Μέρες τώρα παρακολουθούμε την Ευρωπαικοελληνική θεατρική επιθεώρηση με τον τίτλο «Υπεύθυνος σχηματισμός κυβέρνησης» με δωρεάν πολλές παραστάσεις και χορηγούς τα ΜΜΕ.

Μας έχουν πρήξει για το ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών.

Απλό είναι το μήνυμα αλλά και πολύ σημαντικό : να εξαφανιστεί από προσώπου γης το σάπιο πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό σύστημα που, μπλεγμένο σαν τα μαλλιά της Μέδουσας αναμεταξύ του, κατατρώγει τις σάρκες αλλά και το μυαλό και την καρδιά της χώρας και των πολιτών της πάνω από 30 χρόνια τώρα, γνήσιο παιδί και κληρονόμος της Χούντας της 21ης Απριλίου.


Ο κόσμος δεν ψήφισε μόνο με κριτήριο την αντιμνημονιακή του απελπισία αλλά κυρίως η ψήφος ήταν ένα «άει στα διάολο» σε όλο αυτό το διαπλεκόμενο κουβάρι που ξεσκίζει τη χώρα.

Κύριος νικητής των εκλογών ο Σύριζα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιατί;
Καταρχήν γιατί ανήκει στην Αριστερά και όλοι γνωρίζουμε ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι είναι πάντα πιο έτοιμοι για το άλμα στο καινούργιο απ΄ τους υπόλοιπους.

Κυρίως όμως γιατί ξεπέρασε το αιώνιο κόμπλεξ της Αριστεράς στην Ελλάδα ότι εμείς δεν πρέπει να κυβερνάμε αλλά να αγωνιζόμαστε ΜΟΝΟ στο δρόμο. Αυτό το μετεπαναστατικό σύνδρομο του αγώνα αποκλειστικά στο δρόμο σε συνδυασμό με την ήττα στον Εμφύλιο αλλά και τον τρόμο μην ξαναβγούμε στην παρανομία , κράτησε την Αριστερά για χρόνια στο ρόλο ενός βολικού φωνακλά που όμως είναι ακίνδυνος γιατί κατά βάθος είναι καλό παιδί.

Το πρώτο 24ωρο τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ αντιμετώπισαν με ευγένεια τον εκπρόσωπο του νέου πολιτικού ρεύματος που φαινόταν να δημιουργείται στην Ελλάδα.

Μάλιστα προπαραμονή των εκλογών η WSJ είχε αφιερώσει και προφίλ του Τσίπρα με τίτλο «Ο νέος και χαρισματικός ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα».

Οι περισσότεροι ξέρουμε από την Ιστορία, ότι ο Καπιταλισμός είναι ευέλικτος και προσαρμοστικός φτάνει να επιζεί στα δύσκολα και να κερδίζει στα εύκολα.

Γι ΄αυτό τις πρώτες 24 ώρες δεν υπήρξαν και μεγάλες αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ή τους λοιπούς δανειστές μας.

Όλα άλλαξαν απ την στιγμή που ο ντόπιος ΣΕΒ έκανε πρόταση συγκυβέρνησης υπό τον Τσίπρα με τον όρο βέβαια να μην χάσουν τα κεκτημένα και τα μελλοντικά συμφέροντα τους.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι , τιμώντας τους ψηφοφόρους τους, ο Τσίπρας δεν τους κάθεται, ξεκίνησε μια λυσσαλέα επίθεση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ προς τον Συριζα.

Αμέσως άρχισαν και οι πιέσεις απ΄το εξωτερικό, Δανειστές και Εταίρους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ΔΕΝ είναι οι Ξένοι αλλά το ντόπιο διαπλεκόμενο πολιτικό,δημοσιογραφικό και κρατικοδίαιτα επιχειρηματικό σύστημα , αυτοί οι άχρηστοι, οι τρωγλοδύτες του δημόσιου χρήματος, οι ίδιοι που φαλήρισαν την χώρα.

Αυτοί , λοιπόν, κινητοποίησαν και τους ξένους , που πράγματι, ως φαινόταν αρχικά , δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ξηλωθεί το παλιό σύστημα φτάνει να προχωρούσε το Μνημόνιο.

Αμέσως ο χαρισματικός Αλέξης έγινε radical, κάτι σαν την πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ περιγράφεται έξω ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχίσανε να παγώνουν οι δόσεις ,πάλι η τρομοκρατία με τη δραχμή και τους μισθούς, στο ίδιο έργο θεατές όλοι και πάλι.

Το Σύστημα ψοφάει και χτυπιέται σαν το φίδι αλλά τώρα είναι πιο επικίνδυνο.
Για να σώσει το τομάρι , τα κλεμμένα, και τα μελλοντικά υπερκέρδη του, μάχεται με όλους τους τρόπους, νόμιμους και παράνομους, και βέβαια κατεξοχήν κατά της πατρίδας αυτοί που μας καλούν να κάνουμε θυσίες για την σωτηρία της.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέχρι την στιγμή που γράφεται το κείμενο, αντιστέκεται.
Δεν συναινεί, δεν νομιμοποιεί, στέκεται συνεπής απέναντι στο 17% των Ελλήνων που τον ψήφισε.
Και δέχεται μαζικά πυρά από όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, σχήματα, υπολείμματα. Το ότι είναι στο κέντρο των ριπών αποδεικνύει και το ότι είναι το πιο σημαντικό πολιτικό πρόσωπο αυτή τη στιγμή και η μοναδική ελπίδα για το άμεσο μέλλον.

Η στάση του, ως φαίνεται, ανταμείβεται από την κοινή γνώμη και θα είναι πιθανά ο μόνος που θα επιζήσει από την αναπόφευκτη συντριβή όχι μόνο του δικομματισμού αλλά και όλου του Συστήματος που εξέθρεψε, στήριξε και στηρίχθηκε από τα δύο άθλια κόμματα εξουσίας που εναλλάσσονταν για 38 χρόνια στην μάσα, τη διαπλοκή την καταστροφή της χώρας και την εκπόρνευση των πολιτών της.
Τον βρίζουν «φουσκωμένο διάνο» «αλαζόνα» «ανεύθυνο» τον Τσίπρα.

Μέχρι και ένα πολιτικό φασιστικό δεκανίκι του συστήματος του φώναξε «Ξεπέζεψε Αλέξη»


Εμείς του φωνάζουμε άλλο: « Κρατήσου πάνω στ΄ άλογο Αλέξη»

..συμπληρώνοντας ότι αν αλλάξεις ρότα θα είμαστε οι πρώτοι που θα σε πετάξουμε κάτω απ΄ αυτό.
Κρατάτε , όλοι γερά, πολίτες.

Καμία δοτή συγκυβέρνηση ειδικού σκοπού ενωτικής οικουμενικότητας των τοκογλύφων δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ.

Δύναμη και Αισιοδοξία!

Σοφία Λαμπίκη

Πηγή: Κρατήσου πάνω στ΄άλογο, Αλέξη! - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου