Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ξέχασε ο Α.Σαμαράς: Δεκεμβριανά, Μνημόνιο, μειώσεις αμυντικών δαπανών...

Ιδιαίτερα επιλεκτική μνήμη παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς σήμερα από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου προέταξε το σύνθημα “Ενότητα-αγώνας-αναγέννηση”.
Έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση” και βέβαια σε ορισμένα από αυτά είχε δίκαιο, σε άλλα μένει να αποδειχθεί αν
θα έχει δίκαιο αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά ξέχασε ότι την πραγματική ευθύνη για το πως εξελίχθηκε η χώρα σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες και τους κουκουλοφόρους, δεν τους είχε το κόμμα του 4,5%, αλλά το κόμμα του 41% ή του 44% αν λάβουμε υπ'όψιν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007 και του 2004.
Οταν κορυφαίο, ακόμα και σήμερα στέλεχός του, ο Προκόπης Παυλόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2008 ουσιαστικά άκεψε την Αθήνα με την καινοφανή προτίμηση στην "αμυντική και όχι επιθετική αστυνομία" στα τραγικά Δεκεμβριανά.
Όταν το άλλο κορυφαίο - και πάλι - στέλεχος της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωνε επίσης τον Δεκέμβριο του 2008 ότι "Για εμάς όλοι ίδιοι είναι είτε φοράνε στολή είτε όχι" υπονομεύοντας το έργο της αστυνομίας και δίνοντας άλλοθι στους αντάρτες που έκαιγαν την Αθήνα. Για να μην μιλήσουμε για την λαθρομετανάστευση: Διπλασιάστηκαν οι λαθρομετανάστες μεταξύ 2004 και 2009 στην Ελλάδα

Και επειδή μίλησε για οικονομία, προφανώς έχει ξεχάσει ότι έχει υπογράψει τα εισπρακτικά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για τον ερχόμενο Ιούνιο, εντός των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% (!), οι απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι μειώσεις στις συντάξεις κατά 15%, η κατάργηση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων κλπ.
Γιατί καλό είναι να υπερασπιζόμαστε βερμπαλιστικά τους ένστολους, αλλά κάλλιστη η αλήθεια.
Από εκεί και πέρα δεν ακούσαμε να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις απόψεις του περί μείωσης των αμυντικών δαπανών; Γιατί; Μήπως γιατί και αυτός σκοπεύει να μειώσει κι άλλο τις κατά 40% μειωμένες τα τελευταία πέντε χρόνια, αμυντικές δαπάνες;
Όλα τα παραπάνω δεν τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ του 4,5%.
Τα έκανε η ΝΔ και φιλοδοξεί με τις "ευρωπαϊκές μεταγραφές" των Κ.Βελόπουλου, Α.Γεωργιάδη, Α.Πλεύρη κλπ να το επαναλάβει.  
Αλλά με τα ρετάλια του ΛΑΟΣ και την χρεοκοπημένη ΔΗΣΥ που εξωθεσμικές δυνάμεις "σφήνωσαν" στη ΝΔ δεν κερδίζεις. Kαι αν κερδίσει την μάχη του Ιουνίου, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χάσει τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί δεν έχει ιδεολογική βάση.
Είναι ένα συγκυριακό συνονθύλευμα γραφικών που αυτοαποκαλούνται "δεξιοί" και "ύποπτων" νεοφιλελευθέρων που εργάζονται  συστηματικά για τους ξένους, οι οποίοι έβριζαν με τα χειρότερα λόγια τη ΝΔ μέχρι πριν από δύο εβδομάδες. Αυτό το καιροσκοπικό και ιδιοτελές μπουλούκι αποκαλείται "ευρωπαϊκη πανστρατιά".
Προρισμένο να διαλυθεί στην πρώτη σύγκρουση με τους "μουτζαχεντίν" της ριζοσπαστικής αριστεράς είτε στις εκλογές, είτε μετά, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Αλλά αυτή είναι η μελλοντική πολιτική τραγωδία που θα βιώσει ο τόπος.
Μέχρι τότε απλά θα παρακολουθούμε τον Αντώνη στην προσωπική, πολιτική του τραγωδία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου