Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οι εκλογές της νοθείας!


Οι εκλογές της νοθείας!
Ασφαλώς, αυτές οι εκλογές ήταν οι πρώτες «διαφορετικές» μετά τη Μεταπολίτευση. Λόγω αποτελέσματος και τάσεων. Ασφαλέστερα, ήταν εκλογές νοθείας!

Έγινε κλοπή! Τα δύο κόμματα που μας έφεραν από τη Μεταπολίτευση μέχρις εδώ, σούρνοντας στο φινάλε, εκτός από τα λεφτά μας και τα όνειρά μας, κλέβουν και τις ψήφους μας.

Κι αν αυτό τόσα χρόνια δεν το αξιολογούσαμε ή -έστω- δεν το θεωρούσαμε μείζονος σημασίας, πλέον έγινε σαφές και απόλυτα καθοριστικό για το αποτέλεσμα. Ο ελεεινός εκλογικός νόμος που έχουν «εφεύρει» αυτά τα δύο κόμματα που διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία, κλέβει ευθέως τις ψήφους μας προς όφελός τους και σε εκλογικές αναμετρήσεις όπως αυτή της 6ης Μαΐου, με τόσες ανατροπές, αυτή η κλοπή είναι απολύτως καθοριστική.

Δεν είναι δυνατόν τα δύο κόμματα που τιμωρήθηκαν από τον λαό με μείωση των δυνάμεών τους στο ένα δεύτερο (1/2) και το ένα τρίτο (1/3), ώστε μαζί να φτάνουν οριακά στο ένα τρίτο (1/3) του εκλογικού σώματος, να έχουν τη δυνατότητα να ...συγκυβερνήσουν -εφόσον το επιθυμούν- συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές ή ακριβώς τις μισές έδρες του κοινοβουλίου. Να φτάνει ένα κόμμα που μετά βίας συγκεντρώνει το ένα πέμπτο (1/5) των ψήφων, να μπαίνει στη Βουλή με περισσότερες από το ένα τρίτο (1/3) των εδρών. Απλή αριθμητική.

Ακόμα χειρότερα... Δεν είναι δυνατό ένα κόμμα να είναι πρώτο σε μια εκλογική περιφέρεια και να παίρνει τις ...μισές έδρες από το τρίτο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Δεν γίνεται, δηλαδή, ένας υποψήφιος βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας να παίρνει 100 ψήφους επειδή τον αγαπάει το χωριό του, αλλά την έδρα να την κλέβει ένα τύπος με 10 σταυρουδάκια από το σόι του (γ@@ώ το σόι του) και πλήρη απαξίωση από τους συντοπίτες επειδή π.χ. είναι κατσικοκλέφτης. Απλό, έτσι;

Είναι σαν να τελειώνει το πρωτάθλημα και να πηγαίνει ο Παπουτσάκης να κάνει τον απονομή στον ...3ο της βαθμολογίας! Πλάκα θα είχε, αλλά με τη ζωή μου και το μέλλον μου, δεν σηκώνω πλάκες.

Τα σαΐνια, όμως, που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, που κυβερνούσαν (και τα έτρωγαν -υποτίθεται- μαζί μας) όλα αυτά τα χρόνια με μπόνους εδρών, είχαν φροντίσει ακόμα κι όταν θα απαξιώνονταν στη συνείδηση του λαού (όπως τώρα), να βρίσκονται σε θέση ισχύος με την αλάνθαστη μέθοδο που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε: την κλεψιά.

Των χρημάτων μας, των ψήφων μας, των ζωών μας...

Θέλετε να συζητήσουμε μετά από αυτό και για το μήνυμα των εκλογών; Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από ΄ δώ, φέρτε πίσω την αξιοπρέπειά μας. Όξω, κλέφτη απ΄ την παράγκα. Αλλά δεν βγαίνει ο π@@στης με τίποτα. Κι αν ένας στους τρεις επιμένει -για τους δικούς του λόγους, είτε αυτοί λέγονται συνήθεια είτε βόλεμα και μάλλον όχι «ιδεολογία»- να τους ψηφίζει, υπάρχουν κι άλλοι δύο στους τρεις που δεν θέλουν να τους βλέπουν.

Αλλά είπαμε, οι κατσικοκλέφτες και οι νόμοι τους, έχουν άλλη άποψη. Κι αντί οι μάγκες που σκαρφίστηκαν αυτή την απάτη να κάνουν παρέα στον Άκη και τον Μάκη, κάνουν γύρα στα κανάλια διαφημίζοντας τις μούρες και την ανέγγιχτη αλαζονεία τους.

Μέχρι να γλιτώσουμε από τους κλέφτες και τους (Αλή) Μπαμπάδες τους, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου