Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


Το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο προσπαθεί να επιβάλει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε όλη την Ευρώπη. Θέλει να ξεζουμίζει με φόρους τους εργαζόμενους και να τροφοδοτεί τα παγκάρια των τραπεζιτών. Αντί για την Ευρώπη των λαών εγκαθιδρύουν την Ευρώπη των χρηματιστών και τραπεζιτών.Οι λαοί αντιστέκονται. Η Ευρώπη δεν θα γίνει φέουδο των τοκογλύφων τραπεζιτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δημιουργούν εισπρακτικές εταιρίες με σκοπό να εισπράττουν πάση θυσία τους εξοντωτικούς φόρους που επιβάλουν. Στην Ιταλία για αυτή τη βρωμοδουλειά έχουν την Equitalia. Η Equitalia δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση ιδιωτικών εισπρακτικών εταιριών (κυρίως τραπεζών) και λειτουργεί σε όλη την Ιταλία. Έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο και τις μεθόδους που
χρησιμοποίει για την είσπραξη των φόρων. Έχει χαρακτηρισθεί σαν «νόμιμη μαφία» από τις τακτικές που χρησιμοποιεί για να αποσπάει τους φόρους από τους πολίτες. Βγάζει στο σφυρί τα σπίτια ακόμα και για 1000 ευρώ. Πολλοί Ιταλοί έχουν αυτοκτονήσει μετά από συναλλαγή τους με την Equitalia. Τελευταίο θύμα είναι 63χρονος επιχειρηματίας που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες (10-5-2012) στην Πομπηία. Παρόμοια εταιρία για την είσπραξη των φόρων ετοίμαζε η Παπαδήμια συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές και για την Ελλάδα.
Ο 63χρονος ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Άφησε 3 γράμματα,με το ένα ζητούσε από την οικογένειά του να τον συγχωρέσει, με το άλλο περιέγραφε τη δινή περιουσιακή του κατάσταση και με το τρίτο διαμαρτυρόταν στηνEquitalia. Στην Ιταλία γίνεται τουλάχιστον μία αυτοκτονία τη μέρα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Εκατοντάδες Ιταλοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στη Νάπολη έξω από τα γραφεία της Equitalia, ζητώντας την άμεση διακοπή λειτουργίας της.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως Ora basta («Τώρα φτάνει») και Fermiamo Equitalia subito («πρέπει να σταματήσουμε αμέσως τηνEquitalia») και έριξαν συμβολικά αυγά με κόκκινη μπογιά στην είσοδο της εταιρίας.
Ομάδα Ιταλικών ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στο μέγαρο της φοροεισπρακτικής εταιρίας και προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες δέρνοντάς τους με κλομπ και ρίχνοντας δακρυγόνα.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι οργανωτές της κινητοποίησης κατήγγειλαν το γεγονός ότι από την έναρξη του 2012 μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης αυτοκτόνησαν επτά άτομα για λόγους που συνδέονται με την οικονομική κρίση. Είχαν ζητήσει από τους ιθύνοντες της Equitalia να κλείσουν τα γραφεία τους σήμερα σε ένδειξη σεβασμού για την αυτοκτονία του 63χρονου επιχειρηματία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό.
Όπως μεταδίδει, τέλος, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σήμερα το πρωί(11/5/2012), δυο υπάλληλοι της Equitalia που παρουσιάσθηκαν για να παραδώσουν ένταλμα είσπραξης σε επιχειρηματία έξω από το Μιλάνο, αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν, μετά από βίαιη αντίδραση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος άρχισε να χειροδικεί εναντίον τους.
Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου