Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Λυπάμαι τα παιδιά της Αφρικής, όχι τα Ελληνόπουλα"!



Ήρθε λοιπόν η στιγμή και για τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μας δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, χρησιμοποιώντας γλώσσα πρωτόγνωρα σκληρή σε σχέση με την στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην κρίση της χώρας μας. Σε
συνέντευξή της στη θεωρούμενη ως "αντισυμβατική" βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνοια για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τη Guardian, η Κ. Λαγκάρντ επιμένει ότι ήρθε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα και καθιστά ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τους όρους του πακέτου λιτότητας. Και μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει την εξής απίστευτη φράση: "Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης" (σσ. της χρηματοδότησης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα)!!!  
[Mήπως υπάρχει ακόμα κανείς που να αμφιβάλλει για την ποιότητα του "σχεδίου διάσωσης" της χώρας μας και τις προθέσεις των ξένων δανειστών που κρύβονται πίσω από αυτό;]
 

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι αναφέρει πως οι Έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εφόσον τα παιδιά τους δέχονται τις επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», αναφέρει.


Στην ερώτηση αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τις μητέρες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μαιευτήρια ή ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για να κρατηθούν στη ζωή, η Λαγκάρντ απαντά: «Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σε ένα μικρό χωριό του Νίγηρα, τα οποία διδάσκονται δύο ώρες την ημέρα και μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία… Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτει: «Ξέρετε κάτι; Όσον αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να φοροδιαφύγουν όλη την ώρα». Προσθέτει δε ότι σκέφτεται εξίσου τους Έλληνες που έχουν αποκλειστεί από την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και εκείνους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.


«Πιστεύω ότι θα έπρεπε επίσης να βοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο…πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους», τονίζει η κ. Λαγκάρντ για να καταλήξει ακριβώς λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα «κερδίσει» καλύτερους, πιο «χαλαρούς» όρους στην δανειακή της στήριξη, δεν μπορεί να επιζητά καλύτερους όρους σε σχέση με μια φτωχή χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου.
 
«Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας»…


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

σχολιο antistasiaka nea ..Αι στο διολο ερπετοειδες!!!!!

2 σχόλια:

  1. ΜΩΡΗ ΑΓΑΜΗΤΗ ΚΩΛΟΓΡΙΑ ΣΚΑΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΟΝΑΣ ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΠΟΥΛΑ?ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ?ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΗ ΟΥΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΟΥ?ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΗΣ ΒΡΩΜΟΠΟΥΤΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι και αγαμητη βρε παιδι μου
    λιγο γαμημενη πες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή