Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας: Το μνημόνιο δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση να το εφαρμόσει


1
 
Αναπόφευκτη φαντάζει, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα;, η νέα εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν δέχεται τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο στο πλαίσιο τη διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την απόφασή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κοινή γραμμή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ για την εφαρμογή μνημονίου με αριστερό άλλοθι.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μνημόνιο δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση να το εφαρμόσει, ούτε οικουμενική ούτε ειδικού σκοπού.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την απόφασή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κοινή γραμμή για την εφαρμογή μνημονίου με αριστερό άλλοθι.

Ανέφερε ότι την άρνηση στην πρόταση Βενιζέλου περί οικουμενικής έχει δώσει ο λαός με την ετυμηγορία του.  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε δε, ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι συνεπείς και οι δύο στην εφαρμογή του μνημονίου.

«Ειδικά ο κ. Σαμαράς, γίνεται κουραστικός προσπαθώντας να στοχοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ αφού αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου όσο δεν είχε διαβεί το Ρουβίκωνα στέλνοντας μηνύματα υποτελείας στους ομοϊδεάτες του Μέρκελ και Λαγκάρντ. Οι δικοί μας ομοϊδεάτες στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας. Ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμής είναι μια καραμέλα που την έχουν χρησιμοποιήσει και έχει ήδη λιώσει» τόνισε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Η νέα κυβέρνηση
θα επιμείνει στην άρση της μετενέργειας ναι ή όχι, θα επιμείνει τον Ιούνιο στην εφαρμογή των μέτρων ναι ή όχι, στην περικοπή μισθών και συντάξεων ναι ή όχι, θα επιμείνει στις ιδιωτικοποιήσεις και στην άμεση ιδιωτικοποίηση του 30% στη ΔΕΗ ναι ή όχι, σε χιλιάδες απολύσεις ναι ή όχι;» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τερτίπια.

«Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια με τις λέξεις πριν η ύφεση, η ανεργία, τα χαράτσια και οι απολύσεις καταστρέψουν οριστικά το λαό και τον τόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου