Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖA διαφωνεί με Κουβέλη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βγει στους δρόμους


Η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη είναι πρόταση οικουμενικής εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη ΝΕΤ.
Απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια κυβέρνηση, χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Κουβέλη παραλλαγή της πρότασης Βενιζέλου, ενώ έκανε λόγο για οβιδιακή μεταμόρφωση της ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως ανέφερε, αρχικά είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα στήριζε κυβέρνηση της Αριστεράς
Δύσκολο να «αντέξει» μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εκτιμά το Διεθνές
Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). Σε έκθεσή του για την Ελλάδα μετά και τις τελευταίες, σημερινές εξελίξεις, εκτιμά πως είναι δύσκολο έως απίθανο να σχηματιστεί μια «σταθερή» κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει το «αυστηρό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για το οποίο έχει δεσμευθεί η Ελλάδα απέναντι στους εταίρους και πιστωτές της, μεταξύ των οποίων φυσικά περιλαμβάνεται και το ίδιο το IIF.
«Σαν έτοιμοι από καιρό, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακής πολιτικής κ. Βενιζέλος και το αριστερό του δεκανίκι κ. Κουβέλης ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα της ακυβερνησίας της χώρας, προτείνοντας «οικουμενική κυβέρνηση» που ουσιαστικά θα αναλάβει να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου», σχολίασε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τη συνάντηση των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Επισήμανε ακόμη ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στην βάση της πολιτικής του Μνημονίου «συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυνε επίσης κάλεσμα στους πολίτες να βγουν στους δρόμους σε περίπτωση που οι διεργασίες για μια τέτοια κυβέρνηση δείχνουν να προχωρούν τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου