Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΣΟΪΜΠΛΕ


ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΣΟΪΜΠΛΕ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Προσωπικά είμαι κατηγορηματικά κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η ευρωζώνη έχει 17 μέλη και δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο την Ελλάδα εκτός ευρώ. Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία. Αυτά τα σενάρια προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. Η Ελλάδα ψήφισε. Ελπίζω ότι στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν θα πρέπει να δίνουμε μαθήματα στην Ελλάδα και στους Έλληνες».

Έτσι μπράβο Σόιμπλε! Δειξ’ τους ποιος είναι ο αρχηγός, αλλά μην το κάνεις απότομα. Δεν προλαβαίνουν οι δικοί μας να πιάσουν το σύνθημα αλλαγής πολιτικής και μπερδεύονται. Συνεχίζουν τους εκβιασμούς για έξοδο από το ευρώ.

Πες τα ρε Σόιμπλε! Δείξε σε όλους μας ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πάσχει από πολιτικούς. Δείξε μας ότι σε όλη η Ευρώπη οι κυβερνήσεις έχουν γεμίσει με μετριότητες. Απόδειξέ μας πόσο ανίκανοι και αναποτελεσματικοί είστε, ακόμη και στους εκβιασμούς σας.

Δε μπορέσατε να μας τρομοκρατήσετε με το δράκο της έξωσης από την ευρωζώνη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάνατε το τραγικό λάθος να μας πείσετε ότι ούτως ή άλλως θα μας διώξετε από την ευρωζώνη.

Μπορεί οι Έλληνες να είμαστε ό,τι είμαστε όταν μαζευόμαστε, αλλά μια κοινή λογική τη διαθέτει ο καθένας μας μόνος του. Κι έτσι, σκέφτηκε ο καθένας μας μόνος του ότι δεν υπάρχει λόγος να δεχτούμε περαιτέρω θυσίες από τη στιγμή που και η χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή είναι βέβαιες.

Αυτό ήταν το φοβερό και τρομερό σας σχέδιο! Τόσο κράτησε. Ούτε καν χάρτινος ο πύργος της απειλής. Γι’ αυτό και διαλύθηκε εν μία νυκτί. Εκείνη των εκλογών, όταν είδατε το αποτέλεσμα της τραγικής στρατηγικής σας.

Τώρα παρακαλάτε να δεχτούμε το αντίθετο. Να πιστέψουμε ότι είμαστε απαραίτητοι στην ευρωζώνη, ότι είμαστε ισότιμοι εταίροι, ότι μας αγαπάτε και μας εκτιμάτε. Μα καλά, δε σκέφτεστε τι θ’ απογίνουν τα παραπαίδια σας; Οι τοπικοί σας συνεργάτες;

Μέχρι και τον Μάνο αναστήσατε για να σας στηρίξει και να ενισχύσει τις απειλές σας. Μπακογιάννη, Μάνο κι έναν κάποιο Τζήμερο τους βάλατε να κάνουν τα κάνουν τα μεγάφωνά σας.

Όλη μέρα κι όλη νύχτα ούρλιαζαν «Achtung! Achtung! Αν δε δεχτείτε αδιαμαρτύρητα άλλες θυσίες, τότε η Γερμανία θα μας βομβαρδίσει με φτώχεια και τα παιδιά σας θα πεθάνουν από την πείνα».

Τώρα τι θα τους κάνετε όλους αυτούς που τους εκθέσατε; Τι θα κάνετε με τους Βενιζέλους και τους Σαμαράδες που φόρεσαν τα προσωπεία της αγωνίας και υποκρίνονταν ότι υπέγραφαν την παράδοση της χώρας για να τη σώσουν;

Τώρα τι θα κάνετε τον Παπούλια που αντί να υπερασπιστεί την έστω και μισή Δημοκρατία που του παρέδωσαν, την ξέσκισε και την πέταξε στα σκουπίδια πίσω από το προεδρικό μέγαρο; Πού θα τον πάτε αυτόν τον υπηρέτη που ξεφτιλίσατε στα γεράματά του; Που τον μετατρέψατε σε δούλα από μπάτλερ;

Όχι όμως! Δεν μας καίγεται καρφί για τη μοίρα τους. Όλοι οι παραπάνω, εθελοντικά προσφέρθηκαν να γίνουν συνένοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, του αρχιεργάτη σας. Ήλπιζαν ότι φορτώνοντας το χάος στις δικές μας πλάτες, θα επιβίωναν οι ίδιοι. Θα έσωζαν τις πολιτικές τους καριέρες. Τις περιουσίες του κι εκείνες των φίλων τους.

Οπότε καλά έκανες Σόιμπλε και αποκάλυψες μέσα σε δυο κουβέντες το βρώμικο ρόλο των μνημονιακών κομμάτων, των αρχηγών τους και του προέδρου της «δημοκρατίας των ολιγαρχών». Απλώς ενημέρωσέ τους ότι οι προηγούμενες εντολές που τους είχες δώσει, αποσύρθηκαν πλέον. Ότι ακυρώθηκαν.

Μπορεί εσείς, οι Σόιμπλε της Ευρώπης, να είστε μέτριοι απατεωνίσκοι, αλλά οι συνεργάτες σας στην Ελλάδα είναι ηλίθιοι κλεφτοκοτάδες. Ενημερώστε τους να σταματήσουν τους εκβιασμούς, αν και πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο.
Όμως ας διαλέγατε καλύτερους. Πρόβλημά σας.


ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου