Αναλυτικά, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Ελενα Παπαρίτη καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Κουσελάς.
Επιπροσθέτως, με τοποθετήσεις τους στην συνεδρίαση της Κ.Ο. και στο protothema.gr ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κυριακοπούλου και του κ.κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Στάθης Κουτμερίδης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάνταζη, Γιάννης Κουτσούκος, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Χάρις Καστανίδης, Θανάσης Οικονόμου και Σάββας Εμινίδης.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη «παραδώσει» τις βουλευτικές τους έδρες αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε μια ακόμα διλληματική ψηφοφορία. Πρόκειται για τον βουλευτή Αρτας Πάυλο Στασινό, Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγο και Β’ Αθηνών Πέμης Ζούνη περιφέρειες στις οποίες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μονοψήφια νούμερα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι παραιτηθέντες θα αντικατασταθούν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, από τους επιλαχόντες, η στάση των οποίων απέναντι στο νέο Μνημόνιο (το οποίο δεν θα έχουν προλάβει να διαβάσουν) παραμένει άγνωστη.
Όμως και στο στρατόπεδο της ΝΔ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές οι οποίοι αποκλίνουν από την κομματική γραμμή που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την ψηφοφορία.
Ηδη, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν οι κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Μαργαρίτης Τζίμας, Δημήτρης Σταμάτης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Χρήστος Ζώης, Μαρία Κόλλια, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας , Γιώργος Βλάχος και Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Επιφυλακτικοί για την στάση τους παραμένουν οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μουσουρούλης.
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε μια πλειοψηφία της τάξης των 255 βουλευτών και καθώς θα υπάρξει και μια απώλεια της τάξης των 15 βουλευτών από το ΛΑΟΣ (σ.σ. οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης μάλλον ψηφίζουν) δεν αποκλείεται στο Μνημόνιο ή, τουλάχιστον, σε κάποια από τα άρθρα οι ψήφοι στη Βουλή να είναι λιγότερες από διακόσιους.
Σημειώνεται ότι, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι o υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την ανησυχία ότι, σε περίπτωση που δεν περάσει το Μνημόνιο με μεγάλη πλειοψηφία από την Βουλή, ενδέχεται οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία την εξέλιξη.
proto thema
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου