Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Aναβολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού στις μισθώσεις


Αναρτήθηκε από Γιάννης Στεφανής 
Την αναστολή εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.
Υπενθυμίζεται ότι από 9ης Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις Εφορίες προκειμένου να ενοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική υποχρέωση που ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες επεκτείνεται και στις μισθώσεις. Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.
«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας», αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωνε πως η οικονομική κρίση έχει θίξει σημαντικά την ελληνική κτηματαγορά και η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Αν και το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί κατ΄αρχήν κοινοτική υποχρέωση της χώρας μας, η εξάντληση της αυστηρότητας στην εφαρμογή του στα προς ενοικίαση ακίνητα από την 9η Ιανουαρίου 2012, θα φέρει ένα ακόμη χτύπημα στους ιδιοκτήτες», είχε επισημάνει ο κ. Χατζηδάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
 gnanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου