Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο λογιστής και συνεταίρος του Παν. Ψωμιάδη ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Δημοσίου



Στο σκάνδαλο to 2002 με τα πλαστά τιμολόγια εκατομμυρίων στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στη σύλληψη του λογιστή Ν. Κασιμάτη εμπλέκεται και δεύτερη εταιρεία του Παναγιώτη Ψωμιάδη της οποίας τα λογιστικά βιβλία καταστράφηκαν προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ.
Πρόκειται για την εταιρεία Interfarm που ίδρυσε ο Παν. Ψωμιάδης το 1996 μεταξύ άλλων με τον Αλέξανδρο Αθανασόπουλο. Ο Ψωμιάδης, Αθανασόπουλος, και Κασιμάτης είχαν ιδρύσει μαζί την εταιρεία ΑΥΡΑ στο παρελθόν (βλέπε σχετικό δημοσίευμα εδώ).

Η ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το 2002 ανέφερε ότι η εταιρεία Interfarm (όπως και άλλες) εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής δεκάδων δισεκατομμυρίων ΦΠΑ και έκδοσης εικονικών τιμολογίων στη Θεσσαλονίκη.
Η Interfarm φέρεται να πήρε από την εταιρεία Χαραλαμπίδη «ανύπαρκτα εικονικά τιμολόγια αξίας πάνω από 70 εκατ. δρχ.» και στο αρχικό στάδιο του ελέγχου εντοπίστηκε ότι «η εταιρεία (Interfarm) είχε καταστρέψει τα βιβλία και τα στοιχεία της», τα οποία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων υποχρεούτο να τα φυλάξει για αρκετά χρόνια.
Στον έλεγχο ήταν παρών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Αλ. Αθανασόπουλος ο οποίος με υπεύθυνη δήλωσή του «ανέλαβε την ευθύνη για το κάψιμο των βιβλίων της εταιρείας παρά το γεγονός ότι είχε υποχρέωση για τη διαφύλαξή τους και γνωρίζοντας ότι η καταστροφή (κάψιμο) στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται για την απόκρυψη της πραγματικής εικόνας της λογιστικής θέσης» σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».
Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ ανέφερε επίσης ότι: «Ενώ ο έλεγχος συνεχιζόταν, για τη διασταύρωση των στοιχείων της κλοπής ΦΠΑ, στην Interfarm παρουσιάστηκε αυτόκλητος ο κ. Ψωμιάδης και δήλωσε στους ελεγκτές ότι είναι μέτοχος της εταιρείας. Διευκρινίζεται ότι οι μέτοχοι δεν σχετίζονται με τη φορολογική εικόνα της επιχείρησης, στην οποία κατέχουν ένα ποσοστό. Αυτό καθιστά ακόμα περισσότερο αξιοσημείωτη την παρουσία αλλά και τη μετέπειτα στάση του κ Ψωμιάδη».
Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του τότε υποψήφιου Νομάρχη με το ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Χατζησάββα που είχε ζητήσει από τη Ν.Δ. να άρει τη στήριξή της στον κ. Ψωμιάδη. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταγγείλει τότε πολιτική παρέμβαση εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης και είχε δηλώσει ότι δεν προέκυψαν οριστικές παραβάσεις για καμία από τις ελεγχόμενες χρήσεις καθώς και για έκδοση ή λήψη πλαστών ή εικονικών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου