Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Λάθος η συνταγή στον Έλληνα ασθενή λένε οι ΓερμανοίΑκόμη και οι Γερμανοί παραδέχονται πλέον ότι η συνταγή για τη διάσωση της Ελληνικής οικονομίας ήταν λανθασμένη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, εδώ και 20 μήνες ο «Έλληνας ασθενής» βρίσκεται στην εντατική. Κάθε τρεις μήνες υποβάλλεται από τους «θεράποντες ιατρούς» της Τρόικας σε νέο τσεκάπ για να εξακριβωθεί η κατάστασή της υγείας του.

Τα όσα θα αντικρίσουν οι επικεφαλής της τριμερούς την ερχόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να τους χαροποιήσουν, καθώς για άλλη μια φορά, οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν επιτυγχάνονται. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρολφ Λανγκχάμερ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία που εδρεύει στο Κίελο, «η χώρα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χωρίς ξένη βοήθεια. Δεν πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας, αλλά ξεκάθαρα για ένα πρόβλημα χρεοκοπίας».
Η Ελλάδα βουλιάζει
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίχως το σχεδιαζόμενο κούρεμα του χρέους η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει ακόμη περισσότερο στο βούρκο των χρεών, αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αφού η Αθήνα επιμένει σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % την ώρα που οι πιστωτές ζητούν μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν.
Και όσο για το λόγο που ο ασθενής δεν παρουσιάζει βελτίωση παρά τα «αλλεπάλληλα φάρμακα»; Γιατί πολύ απλά, η συνταγή ήταν λανθασμένη, επισημαίνει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Μπέρενμπεργκ Μπανκ (Berenberg Bank)
«Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου