Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ιταλο- γερμανικός πόλεμος στα πρωτοσέλιδα! …

Η ιταλική Il giornale κατά του γερμανικού Der Spiegel, γιατί κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το ναυάγιο του Concordia και απαξιωτικές εκφράσεις για τους Ιταλούς!…


Η υπόθεση θυμίζει τη δική μας «περιπέτεια» με τη γερμανική Bield και το Focus για τα ειρωνικά και υβριστικά δημοσιεύματά τους κατά της Ελλάδας…
.
Τώρα σειρά έχουν οι Ιταλοί! Μόνο που αυτή τη φορά η εφημερίδα που επιτίθεται κατά των Ιταλών είναι το «σοβαρό και έγκυρο» εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel!
Επίθεση στην Ιταλία χαρακτηρίζει η ιταλική εφημερίδα Il giornale (έντυπο του Μπερλουσκόνι) το πρωτοσέλιδο του Spiegel που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα με φωτογραφία του Concordia και απαξιωτικές και ειρωνικές εκφράσεις για τους Ιταλούς….
Το Spiegel μεταξύ άλλων γράφει: «Οι Ιταλοί είναι φυγόπονοι, άτακτοι και άνανδροι! Είναι ένας λαός του Schettino (του καπετάνιου του Concordia) και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκπληκτικό απ’ αυτό που συνέβη με το ναυάγιο στο Giglio! Η διαφορά μας μ’ αυτούς είναι ότι εμείς είμαστε μια άξια φυλή και κάποια πράγματα που συμβαίνουν σ’ αυτούς δε συμβαίνουν σ’ εμάς! Μόνο ένας Ιταλός θα μπορούσε να βυθίσει το καράβι!…Οι Ιταλοί είναι φυγόπονοι, ένα βάρος για την Ευρώπη κι ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη της νομισματικής ένωσης»!!!!
Και η ιταλική εφημερίδα απαντά οργισμένη: «Φτάνει, οι Ιταλοί δεν είναι άνανδροι!… Εμείς λαός του Schettino και σεις του Άουσβιτς!!! Το ότι οι Γερμανοί είναι ένας λαός ανώτερος, το γνωρίζουμε απ’ τον καιρό του Χίτλερ!!!!… Τους το θυμίζουμε ακριβώς σήμερα (27 Ιανουαρίου) που είναι η ημέρα μνήμης του «Ολοκαυτώματος» που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε! Εμείς ο λαός του Schettino ευθυνόμαστε για τριάντα νεκρούς στο ναυάγιο, θυμίζουμε όμως στον αρθρογράφο του κειμένου, Jan Fleischauer, ότι ο λαός του Χίτλερ ευθύνεται για τη σφαγή έξι εκατομμυρίων»!!!!
Το δημοσίευμα προκάλεσε την οργή της ιταλικής πρεσβείας στο Βερολίνο!
Το θέμα “παίζει”, μ’ αναδημοσιεύσεις του “πολέμου” μεταξύ των δυο εφημερίδων, σ’ όλες τις εφημερίδες της Ιταλίας.
-(*Αφορμή για την επίθεση του γερμανικού εντύπου κατά της Ιταλίας μάλλον είναι το γεγονός ότι μεταξύ των νεκρών ήταν αρκετοί Γερμανοί, όπως και πάρα πολλοί από τους διασωθέντες.)

(από την ηλεκτρονική έκδοση της Il giornale που γράφει: “Ως εδώ, φτάνει, δεν είμαστε ένας λαός άνανδρων”!)
olympia gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου