Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ομολογούν τα λάθη τους - Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση; - Τι δήλωσε ο υφ.Οικονομικών







- Είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να τονωθεί η Οικονομία
- Είπε ότι είναι "λάθος που δεν έγινε κατά λάθος αλλά λόγω μεσοπρόθεσμου"
- "Αν είμασταν σε άλλη εποχή δεν θα λαμβάναμε τέτοια μέτρα"

Αφού γονάτισε ο επιχειρηματικός κόσμος, άδειασαν τα εστιατόρια και χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον χώρο της εστίασης τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται να μειώσει τον ΦΠΑ.

"Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση", είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

Με τη θέση του μεσοπροθέσμου σε ισχύ και με δεδομένο ότι στη γλώσσα των πιστωτών οι στόχοι είναι πάντα ονομαστικοί, ελήφθη μια σειρά από λανθασμένα μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και αυτό. Αν ήμασταν σε άλλη εποχή και δεν είχαμε κάνει τα λάθη που είχαμε κάνει επί δεκαετίες, δεν θα λαμβάναμε τέτοια μέτρα, συνέχισε ο υπουργός.

Η βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε κατά της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση και υπενθύμισε πως «η μείωση του συντελεστή στην Ιταλία δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στην Ιρλανδία βοηθά τη χώρα να ξαναβγεί στις αγορές, ενώ και στη Σουηδία εξαιρέθηκαν τα είδη εστίασης από την αύξηση της φορολογίας, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου