Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. κατά Θ. Αγγελόπουλου: «Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας»


Πριν ακόμα κηδευτεί ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, η άδικη απώλεια του οποίου συγκλόνισε τον κόσμο του κινηματογράφου διεθνώς καθώς έχασε μια πρωτοπόρα ποιητική και στοχαστική μορφή του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ηλ. Πολατίδης άδραξε την ευκαιρία για να προβάλλει....




εμμέσως τα «ιδεώδη» του χώρου του μέσω της απόρριψης της «οπτικής της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς», την οποία απέδωσε στον διάσημο σκηνοθέτη. Με αφορμή την τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη στην Βουλή, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημασία του έργου του Θ. Αγγελόπουλου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ του είπε: «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990».

Και συμπλήρωσε: «Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: "η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα", "το μετέωρο βήμα του Πελαργού", που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων». Όπως σημείωσε ο κ. Πολατίδης αναφερθείς στο έργο του μεγάλου σκηνοθέτη «είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία». «Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται», κατέληξε.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Δόλλη ο οποίος είπε: «Χάθηκε ο μεγάλος δημιουργός όπως τον αποκαλεί η "Φιγκαρό", ο σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής μελαγχολίας κατά την "Ελ Παΐς", ο μετριοπαθής αλλά ασυμβίβαστος για τη βρετανική "Telegraph" και για τη "Stampa" ο σκηνοθέτης που αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία που κάνουν ένα σκηνοθέτη μεγάλο δημιουργό. Ήταν μία μεγάλη μορφή του παγκοσμίου πολιτισμού. Θα ήθελα να δώσουμε τα συλλυπητήριά μας και την αγάπη μας στην οικογένειά του».
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου